Jurnalul.ro Ştiri Politică Ce se ascunde în spatele tensiunilor din PSD

Ce se ascunde în spatele tensiunilor din PSD

Radu Tudor a prezentat miercuri, la emisiunea „Punctul de întâlnire”, cinci scenarii privind situația din Partidul Social Democrat.

Tensiunile din PSD ascund reglări de conturi cu mize uriașe:

  • Liviu Dragnea este nemulțumit de lipsa de respect față de autoritatea sa în partid și a dorit un semnal de forță prin sancționare lui Șerban Nicolae.
  • Sunt informații din partid care dau ca sigură o remaniere guvernamentală în maxim 60 de zile, fiind vizați 3-4 miniștri și secretari de stat. Lista neagră aflându-se în mapa lui Liviu Dragnea.
  • Este posibil ca în septembrie să existe și o rearanjare de forțe în Parlament, fidelii lui Dragnea urmând să fie promovați în funcții cheie în comisii, grupurile parlamentare și conducerea Camerei Deputaților și Senatului.
  • Decizia CCR privind imposibilitatea ca Liviu Dragnea să fie premier și al doilea dosar de la Înalta Curte de Casație și Justiție îi determină pe unii lideri PSD din eșalonul 2 să-și facă deja planuri pentru șefia PSD, în cazul în care Dragnea va fi executat de justiție.
  • Dacă Dragnea se mișcă rapid și își execută potențialii adversari, el mai poate controla partidul cu ajutorul președintelui executiv Nicolae Bădălau. Filiera Dragnea-Bădălau are acum putere discreționară iar anumiți lideri centrali și locali se simt deranjați de autoritarismul și aranjamentele în zona guvernamentală fără consultarea și aprobarea întregului partid.

Sursa: Antena 3

Subiecte în articol: liviu dragnea psd
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri