Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Ce se întâmplă când dormi cu aerul condiționat pornit toată noaptea

Ce se întâmplă când dormi cu aerul condiționat pornit toată noaptea

de Redacția Jurnalul    |   

Renumitul neurochirurg, Vlad Ciurea, susține că aerul condiționat nu ar trebui să rămână pornit pe timpul nopții pentru că acesta ”perturbă toate funcțiile organismului” iar somnul nu va fi unul de calitate.

”Fără aer condiționat! Pledez să dormim cu o carte de citit, de poveste, fără aer condiționat pentru că știm că perturbă toate funcțiile din organism, și atunci nu vom reuși să ne liniștim.

Singuri trebuie să realizăm acest lucru, prin fiziologia organismului”, a explicat prof. dr. Vlad Ciurea în exclusivitate la rubrica Sfat de Sănătate cu Andreea Cigolea de la Antena 3 CNN.

Nici somniiferele nu ar trebui să reprezinte o opțiune, spune medicul. O rutină sănătoasă de somn poate facem minuni însă, în special în cazul celor care suferă de insomnii. 

”Nu este bine să ne încărcăm cu tot felul de somnifere, trebuie să stabilim o oră de somn, iar ora de somn trebuie să fie cat mai corectă posibil.

Ora de somn pe care o experimentez personal și o recomand este 10:00 seara. La 10:00 seara, după duș, după închiderea televizorului, în perfectă liniște, să reușim să creăm un pol de odihnă în cameră”, a mai explicat renumitul neurochirurg. 

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Subiecte în articol: aer conditionat noapte somn
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri