Jurnalul.ro Ştiri Externe Ce vrea Vladimir Putin de la statele occidentale: Să ne trateze cu respect

Ce vrea Vladimir Putin de la statele occidentale: Să ne trateze cu respect

Vladimir Putin a spus că țările occidentale trebuie să trateze Rusia cu respect, în cadrul unei întrevederi cu omologul său din Belarus, Aleksandr Lukașenko. Cei doi s-au întâlnit la Soci, scrie EFE.

''Să ne trateze cu respect'', a răspuns liderul de la Kremlin la întrebarea președintelui Belarusului, care a afirmat  ''Împreună cu Rusia, avem tot ce ne trebuie. Iar ţările europene au ceea ce noi putem cumpăra: tehnologii şi alte lucruri. Ce altceva le mai trebuie?''

Cei doi au mai discutat și despre probleme economice. 
''Alimente, fertilizanţi. Vor cumpăra. Deja cumpără. Ce-i drept, este mai complicat din cauza sancţiunilor. Vom găsi căi şi le vom vinde. Preţurile au crescut, dar nu din vina noastră'', a spus Lukanşenko, el exprimându-și convingerea că cele două țări vor găsi soluții. 
''Cauza noastră este justă. Vom învinge! Nu avem altă soluţie!'', a declarat șeful statului belarus.

Despre mobilizarea parțială a rezerviștilor, Lukașenko a precizat că ''Rusia are resurse pentru a mobiliza 25 de milioane de oameni, aşa că 30.000 sau 50.000 n-au decât să fugă. Să fugă, căci se vor întoarce. Rămâne doar de stabilit ce-i de făcut cu ei''.

Liderul de la Minsk a mai făcut referire la faptul că mii de belaruși au fugit din țară în 2020, când el a ajuns  președinte, și a spus că nu și-a  făcut probleme.
''Majoritatea cer să-i primim înapoi'', a susţinut Lukaşenko.

TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri