Jurnalul.ro Timp liber Monden Ceasul de buzunar al lui Mihai Eminescu, vândut la licitație. La ce preț a fost achiziționat

Ceasul de buzunar al lui Mihai Eminescu, vândut la licitație. La ce preț a fost achiziționat

Ceasul de buzunar care i-a aparţinut poetului Mihai Eminescu a fost adjudecat la preţul de 19.000 de euro la licitaţia "Istoria românilor" organizată de Artmark, marţi seara, în Capitală. 

Ceasul - o piesă unicat, cu dedicaţia "Maestrului slovei" din partea Junimiştilor - a intrat în licitaţie la suma de 5.000 de euro. 

La aceeaşi sesiune au fost adjudecate şi faimoasa reprezentare a lui Mihai Viteazul, gravura realizată de Aegidius Sadeler II la Praga, în 1601, la preţul de 4.750 de euro, timbrul Cap de Bour 108 de parale (1858), însoţit de două certificate de autenticitate, la 9.500 de euro. 

Marţi seara, Artmark a organizat şi licitaţia de postmodernism şi artă contemporană, unde cea mai bine vândută lucrare a fost "Jurământ" de Ion Ţuculescu, la 40.000 de euro. 

Printre loturile cumpărate la sume ridicate s-au mai numărat lucrările "People Moving to the Right" de Mircea Rusu, 15.000 de euro, "La pyramide rouge" de Horia Damian, la 13.000 de euro, "Anemone" de Corneliu Baba, la 9.000 de euro, "Red and Black Stripes" de Sandu Darie, la 8.000 de euro. AGERPRES

TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri