Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Frumos si sanatos Cel mai bun iaurt cu fructe. Mihaela Bilic: "Este un desert natural"

Cel mai bun iaurt cu fructe. Mihaela Bilic: "Este un desert natural"

de Redacția Jurnalul    |   

Medicul nutriționist Mihaela Bilic spune care este cel mai bun iaurt cu fructe. Acesta oferă multe beneficii pentru sănătate și poate fi preparat acasă.

”Care este ce mai bună variantă de iaurt cu fructe? Aia pe care o faci tu, din iaurt și fructe. Ce se întâmplă cu niște prune uscate pe care le uiți două zile în iaurt? Haideți că vă arăt eu, dar nu acum, ci peste două zile.

Montăm prunele cu iaurt în felul următor: un strat de iaurt, niște prune, iaurt, iar niște prune și apoi iar un strat de iaurt. Are combinația aceasta dintre acrișor și dulce. O să vedeți”, a spus Mihaela Bilic într-un video pe Facebook.

Ea spune a găsit această combinație întâmplător, când a uitat amestecul în frigider pentru câteva zile, la plecarea într-o excursie.

După trei zile, amestecul dintre prunele uscate și iaurt era uimitor. 

”Așteptarea a meritat. Recunosc că nu au trecut două zile, ci trei, dar iată ce s-a întâmplat. 

Prunele s-au umflat și tot iaurtul s-a colorat, ca să nu zic în ce fel s-a îndulcit. Este un fel de gem de prune, cu iaurt.

Nu are nevoie de niciun strop de zahăr și culmea, ajută și la constipație. Este un desert natural. A meritat”, a mai spus Mihaela Bilic.

Beneficiile iaurtului cu prune

O porție de 30 de grame de prune uscate conține o cantitate impresionantă de vitamine și minerale, dar și fibre și antioxidanți, astfel că acestea pot avea beneficii importante pentru sănătate: ajutor în constipație, reducerea nivelului de zahăr din sânge, îmbunătățirea sănătății oaselor, protejarea sănătății inimii. De asemenea, prunele uscate sunt ușor de introdus în diete, iar unele dintre caracteristicile acestor fructe pot reduce riscul mai multor boli cronice, potrivit Healthline, citat de dcnews.ro.

De asemenea, consumul regulat de iaurt aduce un aport de proteine, vitamina D, vitamina C, acid folic, fosfor și calciu.

Iaurtul conține și bacterii benefice, fiind recomandat ca aliment prebiotic, având compuși care favorizează creșterea bacteriilor benefice în intestine. Iaurtul conține mai multe bacterii probiotice, cum ar fi Lactobacillus delbrueckii subsp. bulgaricus, Streptococcus thermophilus, bifidobacterium bifidum, care facilitează creșterea coloniei de bacterii prietenoase cu intestinul și suprimă agenții care provoacă diareea.

Un alt element important pe care îl conține iaurtul este triptofanul, un aminoacid din produsele lactate, care facilitează producerea de serotonină și melatonină în creier și, dacă este administrat înainte de culcare, favorizează somnul.

Consumul regulat de iaurt stimulează imunitatea și pregătește organismul uman pentru a lupta împotriva infecțiilor fungice și a cancerelor intestinale, notează Nutrition&You.

Subiecte în articol: iaurt fructe mihaela bilic
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri