Jurnalul.ro Ştiri Observator Certificat de naștere și deces eliberat on-line în alte 25 de localități. Iată lista

Certificat de naștere și deces eliberat on-line în alte 25 de localități. Iată lista

de Redacția Jurnalul    |   

Ministerul Afacerilor Interne anunță o nouă extindere a Sistemului Informatic prin interconectarea la S.I.I.E.A.S.C. cu 25 de localități. Este vorba despre comunități din județele Constanța, Cluj, Ialomița, Iași, Hunedoara, Sibiu și Timiș.

Activitatea de înregistrare a evenimentelor de viată naștere și deces, desfășurată de către ofițerul de stare civilă, se va realiza în format digital în alte 25 de localități, anunță MAI.

„Având în vedere activitatea întreprinsă în ceea privește extinderea Sistemului Informatic Integrat pentru Emiterea Actelor de Stare Civilă, realizată etapizat, la nivelul județului Ilfov, precum și la nivelul unor unități administrativ-teritoriale ale județelor Constanța, Cluj, Ialomița, Iași, Hunedoara, Sibiu și Timiș, evidențiate în comunicatele anterioare, Ministerul Afacerilor Interne anunță o nouă extindere a Sistemului Informatic prin interconectarea la S.I.I.E.A.S.C. cu 25 de localități”, scrie în comunicatul MAI.

Astfel, accesarea serviciilor digitale privind nașterea și decesul devine accesibilă și pentru locuitorii următoarelor municipii, orașe și comune: Fetești și Tăndărei din județul Ialomița, Florești și Huedin din județul Cluj, Răducăneni, Țibănești și Costuleni din județul Iași, Mangalia, Medgidia, Cernavodă, Năvodari, Ghidărești, Valu lui Traian, Mircea Vodă, Saligny din județul Constanța, Mediaș din județul Sibiu și Lugoj, Recaș, Gătaia, Giroc, Satchinez, Uivar, Periam, Sag și Fibiș din județul Timiș.

MAI mai anunță că „întrucât, extinderea Sistemului Informatic Integrat se realizează etapizat, fiind necesară interconectarea celor 3188 de unități administrative-teritoriale, platforma destinată prestării serviciilor exclusiv on-line cetățenilor, la momentul actual, nu poate fi accesibilă”.

În prezent, persoana, pentru a obține un certificat de stare civila naștere sau deces, se deplasează la oficiul de stare civilă unde depune documentele necesare, respectiv, cererea de eliberare a certificatului de stare civilă, document care se poate elibera atât în format digital, solicitantul trebuind să comunice ofițerului de stare civilă o adresă de poștă electronică, dar și în format fizic, printat pe un formular securizat, în funcție de opțiunea cetățeanului.

Extinderea, la nivel național, a Sistemului Informatic are ca termen de finalizare data de 24 septembrie 2024, a precizat MAI.

(sursa: Mediafax)

Subiecte în articol: deces certificat de nastere on-line
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri