Jurnalul.ro Sport Fotbal intern Începe returul Superligii cu un clasic ardelenesc între CFR 1907 Cluj și Sepsi OSK Sfântu Gheorghe

Începe returul Superligii cu un clasic ardelenesc între CFR 1907 Cluj și Sepsi OSK Sfântu Gheorghe

de Redacția Jurnalul    |   

Returul play off-ului Superligii la fotbal masculin debutează vineri cu partida dintre CFR 1907 Cluj și Sepsi OSK Sfântu Gheorghe, programată la ora 21:00. Clujenii au terminat turul pe podium, cu un meci restanță, dar la egalitate de puncte cu următoarele trei clasate.

Gazdele au un palmares echilibrat pe teren propriu în actualul sezon cu patru victorii, o remiză și trei înfrângeri. În schimb, Sepsi OSK a înregistrat în deplasare două victorii, un egal și trei înfrângeri, dar ocupă un loc onorabil, 8, cu 17 puncte, la doar două distanță de CFR.

Istoricul confruntărilor directe este net favorabil clujenilor, care au câștigat 16 dintre cele 22 de meciuri disputate împotriva covăsnenilor în competiția internă de top, în timp ce Sepsi OSK s-a impus doar de două ori. Prima întâlnire dintre cele două echipe datează din 14 august 2017, când CFR Cluj a câștigat cu 2-0 în deplasare, prin golurile marcate de Vinicius și Hoban. Totuși, Sepsi OSK a reușit să plece victorioasă o dată din Cluj, pe 10 mai 2021, când a câștigat cu un 1-0.

O altă statistică notabilă este că doar un meci s-a terminat fără gol marcat, în august 2020, atunci când CFR Cluj a jucat acasă. În rest, disputele au fost destul de spectaculoase, iar cea mai mare diferență de scor s-a înregistrat pe 5 octombrie 2023, când clujenii s-au impus cu 3-0.

Ultima confruntare dintre cele două echipe, pe 28 aprilie 2024, s-a încheiat cu victoria CFR-ului, scor 2-1, cu o dublă a lui Karlo Muhar și un gol al lui Isnik Alimi pentru Sepsi OSK.

Din punct de vedere al mediilor de vârstă, echipa gazdă este ușor mai tânără, cu o medie de 25 de ani și opt luni, în timp ce Sepsi OSK are o medie de 26 de ani și zece luni.

Pe parcursul acestui sezon, CFR Cluj a folosit 30 de jucători, 12 dintre aceștia reușind să înscrie cel puțin o dată. De cealaltă parte, Sepsi OSK s-a bazat pe 28 de fotbaliști, cu Denis Ciobotariu fiind singurul integralist al formației.

(sursa: Mediafax)

 

Subiecte în articol: cfr cluj Sepsi OSK superliga
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri