Jurnalul.ro Ştiri Politică Cosette Chichirău demisionează din USR: Motorul e cam gripat și nu mai trage

Cosette Chichirău demisionează din USR: Motorul e cam gripat și nu mai trage

de Redacția Jurnalul    |   

Cosette Chichirău a demisionat din USR. Ea afirmă că nu va mai candida la alegerile parlamentare, dar va candida la Primăria Iași. „Mișcarea reformistă a generației noastre trebuie continuată și revigorată, iar la USR motorul e cam gripat și nu mai trage”, afirmă Chichirău.

„Stimați colegi, vă anunț că astăzi mi-am dat demisia din USR. Voi activa ca deputat neafiliat”, a spus de la microfonul Camerei Deputaților Cosette Chichirău.

Ea a anunțat demisia și pe Facebook.

„Mișcarea reformistă a generației noastre trebuie continuată și revigorată, iar la USR motorul e cam gripat și nu mai trage. Când faci aceleași lucruri cu aceleași metode și aceiași oameni ani de zile și nu obții rezultate, e cazul să încerci altceva. N-am vrut să renunț la USR prea devreme, dar s-au acumulat destule dovezi că acum nu mai este prea devreme. Poate chiar puțin cam târziu. Avem nevoie sa regăsim vigoarea și dinamismul anilor trecuți. Avem nevoie de un partid suplu, cu structuri minime în teritoriu, cu candidați aleși pe sprânceană, ca în 2016, cu un proiect simplu și clar de reforme anti-corupție și pro-dezvoltare. Partidele în sine, prin statutul lor care prevede nenumărate organe de conducere, ierarhii, funcții etc, se degradează și osifică - așa e de sute de ani în toate țările. Soluția este să avem o organizație care e partid doar juridic. Dar organizațional, să fie ceva orizontal, fără prea multe funcții, cu limite de mandate”, scrie Chichirău.

Ea mai susține că parlamentarii ar trebui să aibă un singur mandat.

„Servești patria 4 ani și apoi mergi înapoi de unde ai venit. Dacă ai fost candidat de la acest partid, se presupune că ai venit dintr-un loc foarte bun unde te poți întoarce fără probleme. Primari și consilieri locali - două mandate. La nivel local, ai nevoie de mai mult timp să construiești ceva. În felul ăsta, nu se formează o

Cosette Chichirău menționează că va candida la Primăria Iași.

„Cum am anunțat acum un an, nu voi mai candida la parlamentare, de la niciun partid, nici măcar de la unul nou. Două mandate sunt arhi-suficiente, dar sunt gata să fiu mentorul altora. Dincolo de asta, hai să vedem cum construim ceva mai mare și mai adaptabil”, încheie Chichirău.

(sursa: Mediafax)

 

Subiecte în articol: chichirău USR
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri