Răcelile, tusea, durerile de stomac, astenia de toamnă – toate trec mai repede dacă știi ce tip de suc de legume să alegi, scrie clicksanatate.ro.
Suc de sfeclă
Dacă ai hipertensiune, creează-ți un obicei de a bea suc de sfeclă cât mai des. Dilatează vasele de sânge şi-ţi scade tensiunea arterială. Bea în 2-3 reprize un pahar de suc de sfeclă în care ai pus și suc de morcovi.
Sucul e indicat și în anemie feriprivă. Se bea câte o jumătate de pahar de suc, de două ori pe zi, după masa de dimineață și după cea de seară, pe parcursul a 3 luni.
Suc de ridiche neagră
Tusea persistentă, bronșita, răceala sau gripa pot fi tratate și cu suc de ridiche neagră. Aduce un plus de vitamina C şi de calciu. Cureți o ridiche, o dai prin răzătoare, iar după 2-3 ore, storci ridichea, pentru a obţine sucul.
Contra tusei, ia câte 3 lingurițe de 3 ori pe zi, după masă. Remediul este indicat și astmaticilor, care pot lua 1-2 lingurițe de suc de ridiche și miere, de 3-4 ori pe zi.
Suc de cartofi
Pentru cicatrizarea mucoasei stomacale și în caz de ulcer gsatroduodenal, sucul de cartofi este un leac foarte bun. Îți aduce și un plus de magneziu, calciu. Trebuie băut crud, dar dacă nu suporți, îl poți prepara în amestec cu suc de morcovi.
Timp de 30 de zile la rând, ia o jumătate de pahar de suc, de 3-4 ori pe zi, cu 30 de minute înainte de a mânca.