Jurnalul.ro Ştiri Externe Cine este tânărul J.D. Vance, candidatul propus de Donald Trump pentru postul de vicepreşedinte al SUA

Cine este tânărul J.D. Vance, candidatul propus de Donald Trump pentru postul de vicepreşedinte al SUA

de Redacția Jurnalul    |   

Donald Trump, care va reprezenta Partidul Republican în cursa prezidenţială, l-a ales pe J.D. Vance, în vârstă de 39 de ani, senator din Ohio, pentru postul de vicepreşedinte al SUA.

Donald Trump spune că senatorul de Ohio JD Vance va fi alegerea sa pentru funcţia de vicepreşedinte.

„După deliberări şi reflecţii îndelungate şi luând în considerare talentele extraordinare ale multor altora, am decis că persoana cea mai potrivită pentru a-şi asuma funcţia de vicepreşedinte al Statelor Unite este senatorul J.D. Vance din marele stat Ohio”, a scris fostul preşedinte pe reţeaua de socializare Truth.

În vârstă de 39 de ani, James David Vance va reprezenta o generaţie mai tânără în cadrul unor alegeri în care reprezintă o contrapondere la lista democraţilor cu Joe Biden, 81 de ani, şi Kamala Harris, 59 de ani.

Prin alegerea lui Vance, Trump a trecut peste alţi candidaţi cu mai multă experienţă, printre care senatorii americani Marco Rubio şi Tim Scott şi guvernatorul din Dakota de Nord, Doug Burgum.

Ascensiunea rapidă a lui Vance este neobişnuită pentru politica americană. După o copilărie tulbure şi săracă în sudul statului Ohio, acesta a servit în Corpul Puşcaşilor Marini, a câştigat o bursă la Facultatea de Drept a Universităţii Yale şi a lucrat ulterior în San Francisco în domeniul capitalului de risc.

A devenit cunoscut după 2016, când a scris „Hillbilly Elegy”, în care a explorat problemele socioeconomice cu care se confruntă oraşul său natal şi ciclul sărăciei care i-a prins pe americanii din Munţii Apalaşi, de unde mama sa şi familia sa îşi aveau originile.

Cartea critica ceea ce Vance considera a fi o cultură autodistructivă în America rurală şi încerca să explice popularitatea lui Trump în rândul americanilor albi săraci.

Vance însuşi l-a criticat dur pe Trump înainte şi după victoria în alegerile din 2016 împotriva candidatei democrate la preşedinţie Hillary Clinton, numindu-l, printre altele, „idiot” şi „Hitler al Americii”.

Însă, pe măsură ce Vance se pregătea să candideze pentru Senatul SUA în Ohio în 2022, el s-a transformat într-unul dintre cei mai consecvenţi apărători ai fostului preşedinte, susţinându-l pe Trump chiar şi atunci când unii colegi din Senat au refuzat să facă acest lucru.

Vance a minimalizat atacul din 6 ianuarie 2021 asupra Capitoliului SUA.

În februarie, el a refuzat să îl critice pe Trump pentru că l-a încurajat pe preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, să atace aliaţii americani din NATO dacă aceştia nu îşi cresc cheltuielile de apărare.

De asemenea, Vance a fost unul dintre cei mai vocali oponenţi ai continuării ajutorului pentru Ucraina în Senat, o poziţie în dezacord cu mulţi lideri legislativi republicani.

(sursa: Mediafax)

TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri