Jurnalul.ro Sport eXtrasport Ciolacu, după calificarea la Euro: A venit momentul ca statul să se implice direct în finanțarea academiilor de fotbal

Ciolacu, după calificarea la Euro: A venit momentul ca statul să se implice direct în finanțarea academiilor de fotbal

de Redacția Jurnalul    |   

„A venit momentul să ne asumăm ca și stat român, ca și guvernul României să se implice direct în finanțarea academiilor de fotbal”, spune premierul Marcel Ciolacu, după ce naționala României s-a calificat la Campionatul European 2024.

„Echipa României a reușit să învingă și aseară (marți seara - n.r.) pe Arena Națională și să se situeze pe primul loc în grupă, cu aproape cinci puncte în fața celei de-a doua echipe clasate. Cred că a venit momentul să ne asumăm ca și stat român, ca și guvernul României să se implice direct în finanțarea academiilor de fotbal. Dacă actuala națională ne-a redeschis o speranță în ceea ce privește fotbalul românesc, cred că și statul român, guvernul are datotria de a veni alături de cluburile care au investit până acum în academii de fotbal, alături de FRF, ca să creem o bază cât mai solidă și o perspectivă cât mai clară penbtru viitorul fotbalului românesc, atât de mult așteptat de noi toți microbiștii și de noi toți românii”, spune premierul Marcel Ciolacu.

Echipa națională de fotbal a României a câștigat marți seara ultima partidă a preliminariilor de calificare la Campionatul European, în compania Elveției, cu scorul de 1-0 (0-0). Victoria face ca România să termine Grupa I pe prima poziție, cu 22 de puncte, cu 5 peste Elveția.

(sursa: Mediafax)

Subiecte în articol: Marcel Ciolacu academii fotbal
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri