Jurnalul.ro Ştiri Observator Ciolacu: „Riscăm scăderea avantajului competitiv din cauza prețului ridicat la energie”

Ciolacu: „Riscăm scăderea avantajului competitiv din cauza prețului ridicat la energie”

de Redacția Jurnalul    |   

„Și noi, ca întreaga Europă, riscăm scăderea avantajului competitiv din cauza prețului ridicat la energie. Trebuie să inversăm această tendință cât mai repede”, a declarat marți premierul Marcel Ciolacu..

Premierul a spus marți la Forumul de afaceri organizat cu prilejul reuniunii Parteneriatului P-TECC că sistemele noastre energetice trebuie să fie capabile să furnizeze energie în orice moment și în condiții de stress intern ori extern tuturor consumatorilor și oriunde.

„Reducerea costurilor energiei pentru toți consumatorii individuali și industriali este o problemă ce trebuie abordată frontal. Și noi, ca întreaga Europă, riscăm scăderea avantajului competitiv din cauza prețului ridicat la energie. Trebuie să inversăm această tendință cât mai repede. Este urgentă modernizarea capacităților de producțIe de energie și a liniilor de transmisie. Acestea trebuie să poată stabiliza sistemul energetic permițând și circulația liberă a energiei într-o piața unică, dar una funcțională. Doar cu securitate energetică, energie accesibilă pentru economie și populație și competivitate economică putem face pasul decisiv pentru următorul obiectiv esențial: să obținem energie curate și verde”, a declarat Marcel Ciolacu.

Acesta susține că se impune diversificarea surselor de energie și a mijloacelor de producție.

„Investim miliarde de euro în noi capacități de obținere a energiei din surse regenerabile și urmărim dublarea capacității nucleare a României”, a mai spus șeful Guvernului.

Acesta a vorbit apoi despre proiectele majore ale României, printre care exploatarea gazelor din marea Neagră, construcția reactoarelor 3 și 4 de la Cernavodă și a reactoarelor nucleare modulare.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

(sursa: Mediafax)

Subiecte în articol: Marcel Ciolacu pret energie
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri