Jurnalul.ro Timp liber Culinar Ciorbă de legume cu ștevie și borș - rețetă de post

Ciorbă de legume cu ștevie și borș - rețetă de post

Pentru că suntem în postul Paștelui vă oferim o rețetă ce ciorbă cu ștevie și borș.

Ingredientele de care avem nevoie sunt:


3-5cartofi

2 morcovi

o țelină potrivită

3-4 linguri cu orez

2 legături de leuștean

o ceapă

2 legături de ștevie

o cană cu suc de roșii

1 litru de borș

sare, piper


După ce am tocat mărunt ceapa, am dat pe răzătoare țelina și am tăiat cartofii în cubulețe mici, le punem la călit într-o oală de ciorbă în care am pus înainte un pic de ulei.


Când ceapa a devenit transparentă turnăm borșul fiert, punem orezul iar cand acesta este aproape gata, punem ștevia tocată și mai ținem la fiert până cand s-au pătruns bine toate legumele. Daca ciorba a scăzut prea mult putem adăuga apă fierbinte. La sfârșit turnăm sucul de roșii și mai dăm ciorba într-un clocot.

 


Tocăm leușteanul și presărăm deasupra.
Se servește fierbinte.

Pentru cei care nu țin post, cioarba de poate drege cu ou și smântână.

TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri