Pentru această reţetă avem nevoie de următoarele ingrediente:
3 fire de praz
1 morcov
1 kg de cartofi
o ţelină mijlocie
pătrunjel verde
o concervă cu roşii decojite
1 litru de zeamă de varză
fidea sau tăiţei
sare
Cum procedăm
Prazul îl tăiem rondele iar ţelina, păstârnacul, morcovul şi cartofii se taie cubuleţe.
Prazul, ţelina, păstârnacul şi morcovul se pun la călit în 4 linguri de ulei. După ce s-au călit, se adaugă aproximativ trei litri de apă. Se lasă totul să fiarbă vreo 20 de minute, apoi se adaugă cartofii.
Zeama de varză se pune la fiert, separat.
Când cartofii sunt pe jumătate fierţi, se adaugă roşiile şi zeama de varză fiartă. Se mai lasă circa 10 minute, se adaugă fideaua şi eventual sare dacă este necesar.
Se serveşte cu pătrunjel tocat mărunt.
Se poat drege cu smântână.