Această supă acrită cu lămâie, impropriu numită ciorbă, este extrem de hrănitoare şi are un gust fin şi plăcut.
Pentru ciorba de pui a la grec avem nevoie de următoarele ingrediente:
1 kg pui,
3 morcovi,
1 rădăcină de pătrunjel,
1 ţelină,
3 cepe,
100g orez,
250 g smântână,
3 gălbenuşuri,
1 legătură de pătrunjel,
ulei, sare
Preparare: Se taie zarzavatul cuburi şi se înăbuşă în ulei şi câte puţină apă.
În 4 l de apă cu sare se pune la fiert puiul porţionat şi se spumează de câte ori este nevoie.
Se adaugă ceapa tăiată mărunt, un praf de sare şi zarzavatul înbuşit.
Între timp, se alege orezul, se spălă în mai multe ape şi se pune să fiarbă alături de carne şi legume.
Se amestecă gălbenuşurile bătute cu smântână, după care se toarnă în ciorbă şi mai lasă să fiarbă aproximativ 5 minute.
Se serveşte cu verdeaţă tăiată mărunt şi se acreşte după gustul fiecăruia cu zeamă de lămâie.