Jurnalul.ro Timp liber Culinar Ciorbă dunăreană de pește (rețete românești)

Ciorbă dunăreană de pește (rețete românești)

Ciorba este nelipsită de pe masa românului, la fel ca mămăliga, cârnaţii sau şunca. Ne-am obişnuit să le considerăm “de-ale casei”, invenţii româneşti care sfidează timpul. Ei bine, unele dintre aceste preparate au ajuns pe plaiurile mioritice în urma capriciilor istoriei.

Imperiul Otoman, temuta stăpânire de acum câteva secole, a influenţat puternic civilizaţia şi cultura popoarelor care i-au fost supuse. Gastronomia nu a făcut excepţie.

Turcii au pregătit, deci, pentru prima dată ceea ce noi numim acum ciorbă sau pe limba turcă: “çorba” (transliterat “chorba”).

Pentru o zi ca aceasta, avem și noi o rețetă gustoasă-gustoasă, care să le împace pe toate: și pofta de zeamă fierbinte, și cheful de-o coadă de pește!

Ai trebuință de: 200 g morcovi, două cepe roşii, doi dovlecei, 700 g peşte mic, un ardei gras, două linguri cu ulei de floarea-soarelui, o legătură de pătrunjel, un ardei iute, 300 ml borş, două roşii, sare, piper, mălai, pâine, usturoi. 

............

Află aoici toate detaliile acestei delicioase RETETE ROMANESTI

TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri