Cumvaplace.ro vă invită la o ciorbă de perișoare a la grec. Foarte ușor de pregătit, o să vă convingă rețeta video de mai jos. Iar dacă vă e poftă de un borș de perișoare, găsiți rețeta aici.
INGREDIENTE
- Pentru perișoare
-
500 g carne tocată amestec (porc și vită)
-
1 ceapă potrivită
-
3 linguri de orez
-
1⁄2 legătură mărar proaspăt
-
1 ou
-
Sare
-
Piper
- Pentru ciorbă
-
2 l apă (sau supă concentrată de legume)
-
1 morcov mare
-
1 pătrunjel
-
1 păstârnac
-
2 galbenușuri
-
200 g smântână
-
50 g unt
-
1 lamâie
-
1 legătură de mărar proaspăt
-
sare
CUM SĂ FACEȚI
- Pentru perișoare, amestecați carnea cu ceapa tocată cât mai mărunt, oul, orezul, verdeața, sare și piper proaspăt măcinat. Adăugați 2-3 linguri de apă, cât să obțineți o compoziție omogenă și nu foarte tare. Formați perișoare cu palmele umede (ne-au ieșit 35 de perișoare) și păstrați-le la rece.
- Dați rădăcinoasele pe răzătoare. Topiți untul într-o oală și căliți legumele rase. Adăugați apă și ceva sare, după gust. Dacă folosiți supă concentrată de legume, ciorba va fi și mai gustoasă.
- După ce legumele au început să se înmoaie, adăugați perișoarele și lăsați să fiarbă la foc potrivit. Când acestea se ridică la suprafața ciorbei, e semn că sunt fierte. Eventual, scoateți o perișoară pe o farfurie și o gustați.
- Bateți gălbenușurile cu un praf de sare, încorporați smântâna și zeama de lămâie (după gust). Adăugați 1-2 polonice cu zeamă fierbinte, amestecați și turnați amestecul în oala cu ciorbă, iar în final puneți și mărarul tăiat fin.
REȚETĂ VIDEO
ciorba de perisoare a la grec