Jurnalul.ro Timp liber Culinar Ciorbă de perișoare a la grec

Ciorbă de perișoare a la grec

de Andreea Tiron    |   

Facem ce facem și ne întoarcem cu bucurie și poftă la preparatele din bucătăria grecească.

Cumvaplace.ro vă invită la o ciorbă de perișoare a la grec. Foarte ușor de pregătit, o să vă convingă rețeta video de mai jos. Iar dacă vă e poftă de un borș de perișoare, găsiți rețeta aici.

INGREDIENTE

  • Pentru perișoare
  • 500 g carne tocată amestec (porc și vită)

  • 1 ceapă potrivită

  • 3 linguri de orez

  • 1⁄2 legătură mărar proaspăt

  • 1 ou

  • Sare

  • Piper

  • Pentru ciorbă
  • 2 l apă (sau supă concentrată de legume)

  • 1 morcov mare

  • 1 pătrunjel

  • 1 păstârnac

  • 2 galbenușuri

  • 200 g smântână

  • 50 g unt

  • 1 lamâie

  • 1 legătură de mărar proaspăt

  • sare

CUM SĂ FACEȚI

  • Pentru perișoare, amestecați carnea cu ceapa tocată cât mai mărunt, oul, orezul, verdeața, sare și piper proaspăt măcinat. Adăugați 2-3 linguri de apă, cât să obțineți o compoziție omogenă și nu foarte tare. Formați perișoare cu palmele umede (ne-au ieșit 35 de perișoare) și păstrați-le la rece.
  • Dați rădăcinoasele pe răzătoare. Topiți untul într-o oală și căliți legumele rase. Adăugați apă și ceva sare, după gust. Dacă folosiți supă concentrată de legume, ciorba va fi și mai gustoasă.
  • După ce legumele au început să se înmoaie, adăugați perișoarele și lăsați să fiarbă la foc potrivit. Când acestea se ridică la suprafața ciorbei, e semn că sunt fierte. Eventual, scoateți o perișoară pe o farfurie și o gustați.
  • Bateți gălbenușurile cu un praf de sare, încorporați smântâna și zeama de lămâie (după gust). Adăugați 1-2 polonice cu zeamă fierbinte, amestecați și turnați amestecul în oala cu ciorbă, iar în final puneți și mărarul tăiat fin.

REȚETĂ VIDEO

ciorba de perisoare a la grec

Subiecte în articol: Ciorbă de perișoare a la grec
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri