Jurnalul.ro Ştiri Observator Cîțu: De marți putem să vaccinăm și adolescenții. Încurajez pe părinți să ia cea mai bună decizie

Cîțu: De marți putem să vaccinăm și adolescenții. Încurajez pe părinți să ia cea mai bună decizie

De marți putem să vaccinăm și adolescenții, anunță premierul Florin Cîțu.„Îi încurajez pe părinți să ia cea mai bună decizie pentru copii lor”.

„Avem o campanie de vaccinare în derulare și de mâine putem să vaccinăm și adolescenții. Îi încurajez pe părinți să ia cea mai bună decizie pentru copii lor, dar trebuie să înțelegem că e nevoie de cât mai multe persoane vaccinate ca să trecem pandemia”, spune Forin Cîțu.

Afirmația premierului vine după ce, vineri, Agenţia Europeană a Medicamentului a aprobat vaccinul Pfizer pentru copiii cu vârste între 12 - 15 ani.

Fiecare stat poate decide dacă va folosi vaccinul și de când.

Conform coordonatorului strategiei pentru vaccinuri din cadrul EMA, Marco Cavaleri, recomandările sunt aceleași ca și pentru adulți, respectiv două doze la cel puțin 3 săptămâni distanță. Datele din studii au arătat că eficiența este cel puțin la fel de bună ca și la adulți. Niciunul dintre copiii care au participat la testare și a primit vaccinul nu a făcut COVID.

TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri