Jurnalul.ro Ştiri Politică Ciucă exclude majorarea cotei TVA și reafirmă că PNL susține cota unică, „o linie roșie”

Ciucă exclude majorarea cotei TVA și reafirmă că PNL susține cota unică, „o linie roșie”

de Redacția Jurnalul    |   

Preşedintele Senatului, liderul liberal Nicolae Ciucă, a exclus miercuri scenariul majorării cotei TVA. PNL susţine cota unică, pe care o consideră o „linie roşie”, adaugă el.

„S-a discutat în coaliţie şi nu se ia în calcul majorarea cotei TVA (...). În acest moment sunt cele două abordări în care se discută despre impozitul progresiv, ca măsură fiscală pentru planul fiscal bugetar viitor, şi susţinerea cotei unice, pe care PNL o consideră o linie roşie. Pentru că s-a demonstrat foarte clar în evoluţia economică a ţării că această cotă unică a fost cea care ne-a permis să atragem investitori, ne-a permis să consolidăm capitalul companiilor româneşti şi să consolidăm mediul de afaceri", afirmă Nicolae Ciucă.

El spune că singurele măsuri care pot fi luate în acest moment, în vederea reducerii deficitului bugetar, sunt cele care vizează cheltuielile bugetare.

„În acest an nu este luată în calcul o astfel de măsură (n.r. majorarea taxelor şi impozitelor) (...). Din discuţiile avute cu ministrul Finanţelor, măsurile care pot fi luate în acest moment sunt cele care vizează cheltuielile bugetare şi pot să asigure o reducere a cheltuielilor de până la 5 miliarde”, conchide Ciucă.

(sursa: Mediafax)

 

Subiecte în articol: ciuca tva PNL masura fiscala
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri