Jurnalul.ro Ştiri Externe Columbia nu se lasă provocată de manevrele militare ale Venezuelei

Columbia nu se lasă provocată de manevrele militare ale Venezuelei

Ministrul columbian al apărării, Guillermo Botero, a anunțat că țara sa nu se va lăsa „provocată” de manevrele militare comune ale Venezuelei și Rusiei anunțate de Caracas.

„Columbia nu este o ţară provocatoare, ea nu provoacă şi nu se va lăsa provocată”, a declarat ministrul, conform Agerpres.

Botero a reamintit că manevrele militare nu sunt o noutate în Venezuela și că armata țării sale a reacționat întotdeauna „cu prudenţă în faţa oricărei încercări”.

Armata rusă a anunţat luni că au sosit la Caracas două bombardiere Tu-160, un avion de transport An-124 şi un avion de linie Il-62. Ministrul venezuelean al apărării, Vladimir Padrino Lopez, a făcut cunoscut luni că, în viitorul apropiat, vor avea loc manevre militare comune cu militari ruşi.

Președintele Venezuelei, Nicolas Maduro, a spus că SUA au declanșat punerea în aplicare a unui plan pentru a-l îndepărta de la putere, cu ajutorul Columbiei.

Aliat strategic al Washingtonului, Bogota încearcă să izoleze diplomatic guvernul socialist al lui Nicolas Maduro pe care îl consideră o „dictatură”.

Columbia, care neagă vehement orice tentativă de a răsturna guvernul condus de Maduro, „nu se lasă intimidată, dar nici nu se lasă provocată și nici nu provoacă țările vecine, pe niciunul dintre vecinii noștri” a mai spus ministrul apărării.

Relațiile dintre cele două țări sud-americane care împart 2.200 de km de frontieră au înghețat la jumătatea anului trecut.

 

Subiecte în articol: columbia venezuela america de sud
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri