Jurnalul.ro Ştiri Locale Competiție de kitesurfing, la Constanța

Competiție de kitesurfing, la Constanța

de Redacția Jurnalul    |   

Zeci de practicanţi de kitesurfing din ţară şi străinătate participă, în perioada 25 - 26 septembrie, la o competiţie organizată la Constanţa, întrecându-se în condiţii extreme de vânt şi valuri, a anunţat administraţia locală.

Potrivit Primăriei Constanţa, "marea este şi mai frumoasă când este colorată de zmeiele kitesurferilor".

"Wego Kitesurfing organizează în perioada 25-26 septembrie la Zoom Beach un concurs destinat practicanţilor de kitesurfing din toată ţara, dar şi cu participarea unora dintre cei mai cunoscuţi kiteri din întreaga lume: Baptiste Bourdoulous (Grecia) sau Ruben Lenten (Olanda). Aceştia se vor întrece în condiţii extreme de vânt şi valuri mari, prin sărituri şi manevre complexe în aer", se arată într-un comunicat de presă transmis de municipalitate.

Valoarea premiilor este de 10.000 de euro şi vor fi oferite câştigătorilor primelor trei locuri - feminin şi masculin. Premii surpriză se vor acorda pentru cel mai tânăr participant sau cea mai spectaculoasă căzătură.

"Marea Neagră oferă un cadru natural nepreţuit pentru dezvoltarea sporturilor nautice, iar Constanţa, cu poziţia sa unică la mal de mare, îmbrăţişează şi promovează aceste activităţi cu entuziasm. se mai spune în comunicat.

Conform organizatorilor, aflat la a treia ediţie, concursul de sărituri şi trick-uri Big Air Kite Contest atrage zeci de participanţi români şi străini, care vor fi notaţi de un juriu astfel: 70% - înălţimea, 30% - trick & stil. 

Subiecte în articol: kitesurfing Constanța
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri