Sediul Salvamont Zănoaga a fost construit în mandatul fostului preşedinte al CJ Dâmboviţa Florin Popescu.
''Se adoptă H.C.J.D. nr.126/28.05.2010 pentru trecerea din domeniul public în domeniul privat a terenului în vederea realizării unui schimb de 720 mp, justificat de direcţiile tehnice de imposibilitatea amplasării corespunzătoare a clădirii aferente Bazei Salvamont Zănoaga. Acţiunea de schimb nu a fost finalizată. Vor fi reanalizate toate documentele emise la realizarea obiectivului de investiţii, pentru clarificarea situaţiei (certificat de urbanism, autorizaţie de construire, corespondenţă cu proprietarul terenului, procese verbale de recepţie etc.)'', se arată în raportul întocmit de angajaţii CJ Dâmboviţa, la solicitarea preşedintelui consiliului, Adrian Ţuţuianu.
El a afirmat că a dispus verificarea, după ce a primit o scrisoare de la persoana pe terenul căreia s-a construit baza Salvamont Zănoaga.
''Eu am dispus verificarea acestor lucruri, urmare a scrisorii primite. Situaţia nu este una simplă, pe de o parte pentru că avem clădirea pe proprietatea unui terţ, în al doilea rând e o discuţie întreagă juridică dacă s-ar putea face astăzi un schimb de teren, în condiţiile astea. A treia discuţie care trebuie făcută este cum s-au eliberat certificatele de urbanism, autorizaţii de construcţii, cum s-a făcut recepţia clădirilor. O să cer verificarea până la capăt, cu stabilirea persoanelor vinovate'', a declarat preşedintele CJ Dâmboviţa, Adrian Ţuţuianu.
Vicepreşedintele CJ Dâmboviţa, Marin Antonescu, care a deţinut această funcţie şi în mandatul 2008-2012, susţine că problema se va rezolva prin negociere şi se vor căuta soluţii juridice adecvate.
''Am purtat discuţii cu persoana în cauză, scrisoarea trimisă se explică prin intenţia de a investi acolo. Omul vrea să îşi clarifice situaţia ca să poată să investească în zona respectivă. Nu există rea voinţă din partea lui, sigur vom ajunge la un acord. Situaţia juridică nu este simplă, dar nici aşa complicată cum pare pentru că lucrurile trebuie aranjate şi în funcţie de topografia locului pentru că explicaţia amplasării obiectivului acolo a fost una obiectivă (...): am făcut unde aveam loc. Nu tot obiectivul este amplasat pe proprietate care nu ne aparţine, două părţi din trei sunt. Ceea ce îl interesează pe proprietar sunt utilităţile noastre, întreaga discuţie, probabil, se va finaliza prin solicitarea permiterii racordării la utilităţi pentru intenţiile investiţionale proprii, lucru care se va face contra cost, fireşte, că nu putem face cadouri. Domnul preşedinte s-a supărat şi a dispus să se măsoare, să se remăsoare şi să se recadastreze pentru că situaţia este oarecum hilară, în primul rând este hilară şi apoi interesantă juridic. Nu poţi să construieşti pe terenul altuia şi să te faci că nu ştii!'', a spus vicepreşedintele CJ Dâmboviţa, Marin Antonescu. AGERPRES