Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Frumos si sanatos Consumul zilnic de brânză. Efectele asupra sănătății

Consumul zilnic de brânză. Efectele asupra sănătății

de Redacția Jurnalul    |   

Brânza este un aliment cu multiple beneficii asupra sănătății organismului.

Aceasta conține nutrienți importanți, cum sunt grăsimile, proteinele, calciu, fosfor, magneziu, vitaminele A, D, B12. 

Atenție însă că brânza este inclusă în preparate culinare cu conținut ridicat de grăsimi saturate și sodiu, cum sunt pizza și produsele fast food. Astfel încât, combinarea cu cereale rafinate și carne procesată îi anulează beneficiile asupra sănătății, scrie medicool.ro.

Totodată, aceasta trebuie consumată în cantități moderate și conține grăsimi saturate și sodiu (sare), care au impact negativ. 

Iată astfel ce se întâmplă în cazul în care consumi brânză consumi zilnic:

Unele sortimente de brânză, respectiv brânza cu mucegai, brânza elvețiană sau Brie, conțin acid linoleic conjugat. Acesta diminează inflamația și obezitatea și poate ameliora simptomele afecțiunilor cardiovasculare.

Brânza poate fi foarte sănătoasă dacă o folosești ca înlocuitor pentru carnea roșie sau carnea procesată. O poți consuma ca parte dintr-o gustare, alături de brânză Cheddar și mere.

Este bine totuși să nu consumi în exces, potrivit Eat This, Not That.

Efecte asupra sănătății

Consumul zilnic de brânză are atât efecte benefice asupra sănătății, cât și negative. 

Prea multe grăsimi saturate afectează sistemul cardiovascular și crește nivelul colesterolului (LDL) din sânge, astfel că este nevoie și de produse vegetale. 

Consumul de brânză nu duce la creșterea în greutate dacă ești atent și la conținutul caloric al celorlalte produse. 
De asemenea, oferă și senzația de sațietate pe termen lung, ceea ce evită consumul prea mare de alimente pe parcursul zilei. 

Brânza conține mult calciu, astfel că susține sănătatea oaselor și previne astfel apariția osteoporozei. 

 

Subiecte în articol: brănză sanatate
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri