Jurnalul.ro Ştiri Externe Primul convoi cu ajutoare ONU intră în Siria

Primul convoi cu ajutoare ONU intră în Siria

de Redacția Jurnalul    |   

Un convoi cu ajutoare al Națiunilor Unite a intrat joi din Turcia în nord-vestul Siriei pentru prima dată de la cutremurul de luni, pentru a aduce sprijin internațional într-o regiune afectată de ani de conflict și de o criză umanitară acută, scrie CNN.

Biroul Națiunilor Unite pentru coordonarea afacerilor umanitare (OCHA) a declarat că convoiul, format din șase camioane care transportau articole pentru adăposturi și produse nealimentare, a trecut prin punctul de trecere Bab Al Hawa - singurul coridor de ajutor umanitar dintre Turcia și Siria.

"Operațiunea de ajutor transfrontalier a ONU a fost restabilită astăzi. Ne simțim ușurați că putem ajunge la oamenii din nord-vestul Siriei în acest moment de urgență. Sperăm ca această operațiune să continue, deoarece este o linie de salvare umanitară și singurul canal scalabil", a declarat Sanjana Quazi, șefa OCHA Türkiye.

Aproximativ 4,1 milioane de persoane depind deja de ajutorul umanitar în nord-vestul Siriei, aflat în cea mai mare parte sub controlul rebelilor.

Un înalt oficial umanitar a declarat anterior pentru CNN că eforturile de a ajuta oamenii din regiunile afectate de cutremur din Siria au fost "incredibil de dificile", deoarece punctele de trecere de-a lungul graniței au fost distruse din cauza dezastrului.

"În plus, în Siria, acest lucru se întâmplă în mijlocul unei zone de conflict", a declarat Jan Egeland, secretarul general al Consiliului Norvegian pentru Refugiați.

(sursa: Mediafax)

Subiecte în articol: convoi onu siria
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri