Jurnalul.ro Ştiri Observator Protecția Copilului, despre cazul din Leeds: Cei 4 copii se vor întoarce temporar în familie

Protecția Copilului, despre cazul din Leeds: Cei 4 copii se vor întoarce temporar în familie

de Redacția Jurnalul    |   

Autoritatea Națională pentru Protecția Drepturilor Copilului și Adopție (ANPDCA) a transmis, marți, că cei patru copii români preluați de serviciile sociale britanice în urma violențelor din Leeds, se vor întoarce temporar în familie, pe perioada audierilor.

„Cei patru copii români, preluați de serviciile sociale britanice în urma incidentelor din comunitatea românească din Leeds, se vor întoarce, temporar, în familie, pe perioada audierilor și anchetei în desfășurare, urmând să fie preluați în plasament de unchiul patern. Decizia aparține instanței din Marea Britanie”, transmite, marți, într-un comunicat de presă, ANPDCA.

Rareș Petru Achiriloaie, președintele ANPDCA, spune că aceasta este o măsură luată astfel încât trauma copiilor să nu fie mai mare decât cea provocată deja.

„Este o măsură luată în interesul acestor copii, astfel încât trauma lor să nu fie încă și mai mare decât cea provocată deja de cele întâmplate până acum. Reintegrarea, chiar și temporară, în familie, a fost posibilă printr-un efort instituțional remarcabil de mediere, în care Consulatul General al României din Manchester și colegii din Ministerul Afacerilor Externe au jucat un rol cheie. Sperăm că rațiunea va fi cea care se va manifesta de acum încolo. Totodată, trebuie subliniat și spiritul de cooperare al autorităților britanice, care au făcut abstracție de cele întâmplate și au analizat cât se poate de obiectiv cazul, în interesul superior al copiilor”, spune Achiriloaie.

ANPDCA va continua să monitorizeze acest caz, păstrând legătura cu Consulatul General al României la Manchester și cu Ambasada României la Londra, în vedere protejării și garantării drepturilor copiilor și, totodată, punerii în aplicare a soluțiilor stabilite de autorități în interesul minorilor.

(sursa: Mediafax)

 

Subiecte în articol: copil leeds familie
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri