Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Sanatatea copilului Copilul tău s-a plâns vreodată de dureri articulare? Cât de grav este?

Copilul tău s-a plâns vreodată de dureri articulare? Cât de grav este?

Copilul dumneavoastră se plânge de dureri de articulații? La fel ca varicela, durerile în creștere pot fi un ritual pentru copii. Aceste dureri apar în mod obișnuit la vârste cuprinse între 3 și 7 ani.

Unii copii sunt predispuși la dureri în creștere, care produc disconfort real și pot fi mai intense după o zi de activitate internsă.

Copiii simt, de obicei, durerile pe timp de noapte. Adesea, masajul zonei afectate ajută copiii să se simtă mai bine.

Cu toate acestea, anumite dureri - în special durerea persistentă și sensibilitatea articulațiilor - pot însemna ceva mai grav, cum ar fi artrita juvenilă, infecțiile osoase sau febra reumatică. În cazul în care copilul dumneavoastră dezvoltă anumite simptome, este important să vă informați medicul pediatru imediat.

Durerea și umflarea articulațiilor sunt manifestări comune ale multor boli musculo-scheletale și reumatologice. Ca urmare, diagnosticul diferențial al durerii și inflamației articulare la copii este mare și include atât afecțiuni benigne, cât și grave.

Evaluarea unui copil cu dureri articulare trebuie să facă diferența între condițiile de severitate variabilă, în special cele care necesită o intervenție medicală urgentă. (PM)

În trecut se considera normal ca un copil sa se plângă de dureri de articulaţii, fiind apreciate drept rezultat al creşterii rapide. Uneori, copilul poate acuza dureri moderate de sold, genunchi sau călcâi, care pot dura săptămâni sau chiar luni.

Mulţi dintre părinţi nu iau in serios aceste dureri crezând că este vorba despre ,, durerile de creştere” sau despre spasme ale musculaturii membrelor. În general, dacă durerea persistă şi, dacă durerea este totdeauna în acelaşi loc pe acelaşi membru, sau există şi alte simptome, cazul trebuie în mod cert discutat cu medicul.

Exista multe cauze ale durerii de la nivelul mâinilor şi picioarelor şi din acest motiv numai un medic poate examina, testa şi decide în fiecare caz în parte.

Consultă medicul pediatru dacă:...........

Citește mai departe AICI

TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri