Jurnalul.ro Ştiri Observator Cora, reacție după controalele ANPC: Multe probleme au fost deja remediate

Cora, reacție după controalele ANPC: Multe probleme au fost deja remediate

Reprezentanții Magazinelor Cora au transmis, vineri, după ce inspectorii ANPC au găsit nereguli grave la patru magazine din Capitală și pentru două au propus închidere temporară, că multe dintre situații au fost deja remediate.

Patru hipermarketuri cora din București au primit controale din partea ANPC în cursul dimineții de vineri, fiind găsite nereguli grave, între care brânză expirată, frigidere murdare, cu insecte și rugină. Reprezentanții cora spun că au remediat multe dintre neconformități.

„În urma controalelor au fost constatate o serie de situații pe care le rezvolvăm în cel mai scurt timp. Cea mai mare parte dintre acestea au fost deja remediate până la această oră. Relația cora cu autoritățile este una constantă și de dialog. Apreciem de fiecare dată observațiile experților ANPC și colaborăm pentru îmbunătățirea activității”, au transmis reprezentanții Magazinelor cora.

Aceștia își asigură clienții că au implementat toate măsurile de siguranță sanitară și alimentară în magazine, care sunt certificate Safeguard, astfel încât aceștia să aibă o experiență plăcută și sigură la cumpărături.

„Magazinele cora sunt deschise pentru toți clienții”, mai spun cei de la cora.

Brânză expirată, frigidere murdare, cu insecte și rugină au fost găsite la 4 supermarketuri cora din Capitală, de către inspectorii ANPC. Pentru abateri, două dintre magazine ar putea fi închise șase luni, iar în cazul altora s-au închis anumite sectoare.

Astfel, s-a oprit definitiv de la comercializare și s-au retras din consum toate produsele alimentare neconforme găsite în cele 4 magazine. S-a oprit, totodată, temporar, prestarea serviciului la raioanele cu vitrină asistată la mezeluri, cofetărie, pește, produse alimentare promoționale (la Cora Lujerului), la legume-fructe, gastro, cofetărie, măsline vrac (la Cora Pantelimon), la legume-fructe, gastro, cofetărie, brânzeturi și carne vrac (la Cora Văcărești - incinta Mall Sun Plaza) și gastro (la Cora Alexandriei).

De asemenea, s-a propus închiderea unității pe o durată de cel mult 6 luni pentru Cora Pantelimon și Alexandriei.

 

(sursa: Mediafax)

Laura Buciu, laura.buciu@mediafax.ro

TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri