Jurnalul.ro Ştiri Externe Coreea de Nord încalcă sancțiunile impuse de ONU?

Coreea de Nord încalcă sancțiunile impuse de ONU?

Un adolescent din Marea Britanie a filmat un tren din Coreea de Nord, despre care se crede că avea o încărcătură secretă, care poate avea legătură cu sancțiunile impuse de ONU, scrie The Sun.

Turistul Sam Chamberlain, în vârstă de 18 ani, a surprins într-o filmare mai multe vagoane acoperite de paie, într-o încercarea de a păcăli sateliții și dronele.

Experții sunt de părere că transportul ar putea avea legătură cu sancțiunile impuse în urma testelor nucleare orchestrate de statul lui Kim Jong-un.

Adolescentul din Marea Britanie a fost într-un tur controlat de trei zile și trecea în China când a văzut trenul încărcat care venea din direcția opusă. „Arăta de parcă încercau să ascundă orice ar fi fost în tren sub paie. ”, a spus acesta. „Se pot vedea gărzile în jurul trenului”.

Acesta a filmat, de asemenea, mai multe pachete în spatele unor ziduri, într-o zonă patrulată. Un student din SUA  a murit în custodie în Coreea de Nord, iar tânărul din Marea Britanie ar fi avut aceeași soartă, dacp cei care i-au verificat telefonul ar fi observat filmările.

Sancțiunile impuse de ONU au limitat importul de petrol al Coreei de Nord, însă China a fost acuzată că încalcă aceste sancțiuni.

 

Subiecte în articol: sanctiuni onu Kim Jong-un China
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri