Jurnalul.ro Ştiri Externe Coreea de Sud simulează atacuri împotriva Coreei de Nord

Coreea de Sud simulează atacuri împotriva Coreei de Nord

Coreea de Sud a răspuns testului nuclear al Coreei de Nord, care a avut loc duminică, cu un imens show al forţelor militare şi mişcări care să stimuleze abilităţile ei de a contracara atacurile de rachetă venite din partea vecinilor, scrie The Guardian.

Armata şi forţele aeriene au simulat lansarea de rachete balistice împotriva Coreei de Nord, la o locaţie secretă, luni dimineaţă. Forţele Coreei de Sud au condus singure simularea, însă mai multe exerciţii sunt plănuite împreună cu SUA, într-o încercare de a reaminti Coreei de Nord de forţele îndreptate împotriva ei, porivit ofiţerilor Coreei de Sud.

Exerciţiile au avut loc la câteva ore după ce Secretarul Apărării din SUA, James Mattis, a vorbit despre “un răspuns masiv al armatei”, în cazul în care Coreea de Nord ameninţă SUA sau vreun aliat de-al ei.

“Orice ameninţare către Statele Unite sau către teritoriile ei, inclusiv Guam sau aliaţii noştri, va primi un masiv răspuns al armatei, un răspuns eficient şi copleşitor.”, a spus James Mattis, după întâlnirea cu Donald Trump şi echipa sa pentru securitatea naţională. “Nu căutăm anihilarea totală a unei ţări, adică a Coreei de Nord. Dar cum am spus, avem foarte multe opţiuni prin care să face aşa.”.

 

TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri