Jurnalul.ro Ştiri Observator Crenvurștii din România. E-urile s-au menținut la același nivel din anul 2009

Crenvurștii din România. E-urile s-au menținut la același nivel din anul 2009

E-urile din crenvurștii de pui s-au menținut, în România, la același nivel din anul 2009. Aditivii și cantitatea de sare, în schimb, au crescut.

InfoCons a realizat un studiu comparativ cu privire la evoluția produselor tip crenvurști de pui în perioada 2009 – 2022.

În total, pe parcursul anilor, 90 de produse tip crenvurști de pui au făcut obiectul studiilor.

În ceea ce privește conținutul de aditivi alimentari, s-a constatat o menținere a numărului mediu de E-uri, după o fluctuație în perioada 2015-2018.

5 E-uri în studiul din 2009
6 E-uri în studiul din 2015
7 E-uri în cazul studiul din 2017
6 E-uri în 2018
5 E-uri în studiul din 2022.

Crenvurști de pui - Număr maxim de E-uri

8 E-uri în anul 2009
7 E-uri în anul 2015
12 E-uri în anul 2017
12 E-uri în anul 2018
10 E-uri în anul 2022.

Cel mai mare număr de E-uri într-un singur produs tip crenvurști de pui a fost identificat în studiile din anii 2017 și 2018, regăsindu-se 12 E-uri într-un singur produs, iar cel mai mic număr de E-uri a fost identificat în studiul din acest an, respectiv 2 E-uri.

A fost identificată o creștere a tipurilor de aditivi identificați în produsele tip crenvurști de pui:

10 tipuri de aditivi identificați în 2009
16 tipuri de aditivi identificați în 2015
21 de tipuri în 2017
15 tipuri în 2018
23 de tipuri în 2022.

În ce privește evoluția cantității maxime de sare din crenvurștii de pui, cantitatea maximă de sare a fost identificată în acest an: 3.2 g/100g.

(sursa: Mediafax)

Subiecte în articol: crenvurşti
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri