Jurnalul.ro Ştiri Observator Cristina Irimie, profesoara sibiancă ucisă în atacul armat de la liceul din SUA, era membră a comunității românești din Atlanta

Cristina Irimie, profesoara sibiancă ucisă în atacul armat de la liceul din SUA, era membră a comunității românești din Atlanta

de Redacția Jurnalul    |   

O profesoară de origine română se numără printre victimele atacului armat de la școala din SUA. În total, doi profesori și doi elevi au murit după ce un adolescent a deschis focul în liceul din Georgia.

Potrivit Antena 3 CNN, alte 30 de persoane au fost rănite în atac. În acest moment, autoritățile române verifică dacă profesoara, Cristina Irimie, avea sau nu cetățenie română. Potrivit unor informații apărute în mediul online, ea era „membră a comunității românești din Atlanta”.

 

Mesaje în limba română pentru Cristina Irimie

Potrivit Ora de Sibiu, Cristina Irimie era din Sibiu, unde a fost, de asemenea, profesoară și membră a Ansamblului Dumbrava Sibiului. În 1996 a ajuns în Statele Unite cu ansamblul de dansuri populare și a rămas acolo. S-a căsătorit cu un bărbat, de asemenea, din Sibiu și a lucrat ca profesoară de matematică.

Pe GoFundMe, o platformă de strângere de fonduri extrem de populară în SUA, a fost postat inclusiv un mesaj în limba română în care se spune clar că era membră a comunității românești din Atlanta:

Cu inimile îndurerate anunțăm plecarea dintre noi a iubitei noastre profesoare, soție, fiică, prietenă Cristina Irimie.

Viata ei a fost scurtată de tragicul eveniment care a avut loc la liceul din Winder, Georgia.

Viața ei a fost dedicată modelarii minții și inimile studenților și a comunității. Membră remarcabilă a comunității românești din Atlanta, Georgia lasă în urmă un vid greu de înlocuit.

Fondurile strânse vor merge direct pentru a ajuta familia cu cheltuielile de înmormântare și pentru orice sprijin de care familia și comunitatea ar putea avea nevoie pentru a trece peste această tragedie.

Drum lin spre ceruri Cristina”.

Persoana care a inițiat campania de strângere de fonduri pentru familia Cristinei se numește Corneliu Căprar, însă nu este precizată calitatea lui - membru al familiei sau prieten.

Pe site-ul liceului - Apalachee High School - nu există informații suplimentare despre Cristina, precizându-se doar că este profesoară de matematică. 

Pe Facebook au fost postate mai multe mesaje de condoleanțe în limba română pentru Cristina Irimie.

Patru morți în urma atacului armat din liceul din Georgia

Patru persoane au fost ucise de elevul Colt Gray la liceul Apalachee din statul american Georgia, într-un atac armat care a avut loc miercuri. Băiatul de 14 ani acuzat că a omorât patru persoane din liceul în care învăţa și el a fost audiat anul trecut de Poliţie, în legătură cu ameninţări anonime formulate online, a anunţat FBI.

Suspectul a fost arestat în campus şi va fi pus sub acuzare ca adult.

Poliţia a identificat victimele ca fiind profesorii Cristina Irimie şi Richard Aspinwall şi elevii de 14 ani Mason Schermerhorn şi Christian Angulo.

Într-o conferinţă de presă, directorul Biroului de Investigaţii din Georgia Chris Hosey  a afirmat că arma folosită a fost una „stil AR (semi-automată – n.r.)”.

Şeriful Jud Smith a spus că nu a fost identificat un mobil al atacului şi că oamenii legii nu ştiu despre „ţinte, la acest moment”.

TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri