Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Sanatatea copilului Cum îşi pot recăpăta zâmbetul pierdut? Ignoranța părinților afectează grav sănătatea și fericirea copiilor!

Cum îşi pot recăpăta zâmbetul pierdut? Ignoranța părinților afectează grav sănătatea și fericirea copiilor!

Într-o lume în care din ce în ce mai mulţi oameni uită să ia piciorul de pe acceleraţie, crezând că doar aşa vor găsi fericirea, tot mai mulţi copii sunt neglijaţi şi trăiesc adevărate drame interioare. În goana noastră oarbă după împlinire, după o viaţă mai bună, preţul acestei “aventuri” îl plătesc fix cei pentru care ne luptăm de dimineaţă până seara târziu: copiii noştri.

"Părinţii au ajuns până în punctul în care afirmă că nu-şi pot înţelege proprii copii, pentru că sunt din ce în ce mai închişi în ei, iar comuniunea în familie a devenit un obiectiv imposibil de atins. “Într-adevăr, vremurile s-au schimbat, nu neagă nimeni asta. Timpul nostru parcă a devenit tot mai limitat. Din păcate, adulţii de azi au uitat de bucuria pe care o resimţeau în orice clipă atunci când erau ei copii. Am uitat cât de fericiţi eram jucându-ne în spatele blocului cu alţi copii, am uitat cum ne culcam mult mai devreme decât poate ne doream și la fel, ne trezeam mult mai devreme decât ne era firesc. Poate nu toţi eram încântați de ideea de a merge la şcoală, dar cu siguranţă eram încântaţi de revederea colegilor și prietenilor. Astăzi părinții caută informații în stânga și în dreapta și caută să câștige premiul de "Cel mai Bun Părinte", de multe ori, chiar în detrimentul copiilor. Avalanșa de informații cu care suntem bombardați continuu pare că ne sufocă, iar când vine vorba de copii și de cum să îi creștem, putem spune că avem de-a face cu o adevărată explozie”, declară Eugen Popa, preşedintele Asociaţiei Române de Hipnoză.

Specialistul afirmă că ne dorim copii perfecți, care au cele mai bune note la școală, sunt cei mai bun la sport, la clubul de literatură și cel de șah, să aibă meditații și activități extrașcolare pentru a excela în tot și în toate dar... uităm de nevoile lor naturale, de dorințele lor reale, de exprimarea sufletului lor. “Se spune că drumul spre iad e pavat cu intenții bune. Când vine vorba de copii, aceste intenții pot avea chiar efecte dezastruoase, care pot traumatiza și schilodi un copil, din punct de vedere emoțional și mental pentru tot restul vieții. Am uitat cum este să îl facem să se simtă apreciat, important, în siguranță și iubit fără nici un motiv. Iar copii exact de asta au nevoie! Nu de activități extrașcolare și nici de a luat cele mai bune note”, conchide Eugen Popa, preşedintele Asociaţiei Române de Hipnoză.
 
O revoluţionară metodă internaţională îi ajută pe copii să retrăiască copilăria noastră fericită

După ce a participat la mai multe conferinţe şi congrese internaţionale, preşedintele Asociaţiei Române de Hipnoză a importat o revoluţionară metodă inventată de cercetătorul australian Joane Goulding. Metoda se numeşte “SleepTalk” şi a devenit, în scurt timp, un adevărat fenomen în rândul părinţilor care vor să-i ajute pe copii să se simtă în siguranță, iubiți, apreciați, chiar și atunci când părinții nu sunt de acord cu dorințele copiilor.

“Programul SleepTalk este cea mai simplă, eficientă, rapidă şi plăcută tehnică prin care poţi comunica cu sufletul copilului tău! Aceasta metodă se aplică cu tandrețe și iubire în timp ce copilul doarme. SleepTalk ajută la dezvoltarea și întărirea stimei și a încrederii de sine și reprezintă un program excelent de dezvoltare a inteligenţei emoționale a copilului încă din copilărie. Nu trebuie să uităm că unele dintre cele mai mari probleme pe care le întâlnim la maturitate, în proporţie de 80%, sunt rezultatul unor experiențe, a unor evenimente, emoţii, trăiri din copilărie. De cele mai multe ori aceste suferinţe îşi au ca sursă momente din copilărie în care ne-am simţit neiubiţi, nedoriţi, neapreciaţi sau lipsiţi de înţelegere şi afecţiune. Revoluţionara tehnică ne ajută să comunicăm direct cu sufletul copilului și să rescriem astfel crezurile negative și limitatoare pe care copilul le-ar putea avea, participând astfel în mod pozitiv la dezvoltarea sa. Odată rescris acel program negativ întipărit în subconştientul copilului, acesta nu va mai avea nevoie să manifeste acel tip de comportament negativ”, declară Eugen Popa, preşedintele Asociaţiei Române de Hipnoză.

Prin programul “SleepTalk”, ne ajutăm copiii să scape de nervozitatea excesivă, agresivitate, timiditate, gelozie între fraţi, enurezis, minciuna, lipsa de implicare la şcoală sau la grădiniţă sau de orice problemă cu care se confruntă un copil.

Asociaţia Română de Hipnoză va susţine, joi 29 septembrie, începând cu ora 18.30, un seminar prin care le va explica părinţilor cum funcţionează tehnica şi cum le pot transmite iubirea necondiţionată copiilor lor, ajutându-i pe aceştia să-şi dezvolte inteligenţa emoţională. Evenimentul va avea loc în clădirea Uzinexport, din Blv. Iancu de Hunedoara nr. 8, Bucureşti. Mai multe detalii despre programul "SleepTalk" pot fi găsite pe http://www.eugencpopa.ro/articole/blog/metoda-sleeptalk-prezentare-live-facebook/

Eugen Popa este unul dintre cei mai cunoscuţi şi bine pregătiţi traineri din România şi preşedintele Asociaţiei Române de Hipnoză. De-a lungul carierei s-a specializat atât în metode de terapie și dezvoltare personală Occidentale (Hipnoză, NLP, Mindset, Habits, Psihologie Pozitivă) cât și Orientale (Meditație, Yoga, Spiritualitate), fiind astăzi un trainer holistic în toată puterea cuvântului. Studiile sale l-au purtat pe trei continente, în Europa, Asia și Statele Unite, iar până în prezent a susţinut conferinţe, traininguri şi workshop-uri în Thailanda, Statele Unite ale Americii, Brazilia, Turcia, Grecia, Anglia, Germania etc., la care au participat mii de oameni.

TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri