Specialistul în nutriție Cristian Mărgărit spune cum se pot păstra alimentele fără să-și piardă proprietățile. Unele pot fi ținute în cămară iar altele în congelator. Există totuși o legumă care își pierde proprietățile dacă nu este consumată proaspătă.
”În general, legumele își păstrează destul de bine proprietăți atunci când sunt congelate.
La broccoli, spre exemplu, nu se aplică. Din păcate broccoli își pierde proprietățile când este congelat și decongelat. La mazăre să spunem că rămâne verde și este foarte aspectuoasă. Pentru celelalte prefer conservele gata preparate, astfel încât să economisesc timp și le pot include foarte rapid într-o salată, mâncare, nu mai presupune acea preparare îndelungată, pași pe care mulți dintre noi nu ni-i permitem din cauza programului.
Există porumb, năut la borcan sau conservă, avem astfel de soluții pe care le putem aplica simplu, pe cont propriu, deci nu trebuie să devenim cu toții bucătari, nu trebuie să alocăm cu toții ore ca să ne pregătim mâncarea”, a explicat Cristian Mărgărit la Pastila de Frumusețe de la Spectacola și DC News.
Leguminoasele sunt importante pentru aportul de fibre și proteine.
”Aceste leguminoase sunt alimentele de toamnă. Mazărea, lintea, fasolea albă, roșie, năutul, spre exemplu eu am mâncat azi mâncare de năut. Toate sunt surse bogate de proteine vegetale, au și fibre, carbohidrați complecși, sunt absolut minunate în dieta noastră”, a precizat acesta.