Jurnalul.ro Continut platit Cum să recunoști un "pește" la masa de poker

Cum să recunoști un "pește" la masa de poker

Termenul de "pește" (fish) în poker este folosit pentru a descrie un jucător slab, fără experiență și cunoștințe, care se remarcă prin greșelile pe care le comite.

Atunci când joci poker, sunt șanse destul de bune ca la masă să se afle și cel puțin un "pește", mai ales dacă joci pe mize mici. Acest tip de poker atrage continuu noi jucători, iar cum nimeni nu s-a născut învățat, la o masă de poker vei întâlni atât jucători mai experimentați, cât și unii mai puțin iscusiți.

Acest lucru se întâmplă în special pe platformele de poker de pe internet, unde jocul este accesibil pentru toate categoriile de oameni. Farmecul jocului de poker constă și în faptul că atrage oameni diferiți în același loc, indiferent de nivelul lor. Toți se bucură de aceeași experiență, iar diferența este făcută în special de abilități. A comite greșeli este ceva firesc în poker și li se întâmplă tuturor jucătorilor, indiferent de nivel. Cu toții au fost "pești" la început de drum, dar dorința de a progresa i-a ajutat să-și crească nivelul.

Cum recunoști un "pește" la masa de poker?

Încă de la începutul jocului, e mai mult decât indicat să începi să îți citești adversarii și să acumulezi informații despre ei, care îți vor fi utile pe viitor. Inclusiv când joci online, poți acumula un număr important de informații pe baza deciziilor pe care adversarii tăi le iau.

Dacă te întrebi cum recunoști un "pește" la masa de poker, primul indiciu ar fi comportamentul ezitant și nesigur. Un jucător din această categorie va da multe call-uri, în loc să facă raise sau să fie mai agresiv, inclusiv în momentele în care are cele mai bune cărți. Ezitarea de a lua inițiativa sau de a-și asuma riscuri indică faptul că acel jucător nu este familiarizat cu strategia optimă de poker.

Pe de altă parte, alți "pești" dau call-uri fără să se gândească prea mult, doar din dorința de a fi activi. Aceasta poate fi însă o mișcare pasivă și predictibilă, pe care jucătorii mai experimentați o pot exploata fără probleme. Dacă un jucător dă constant call-uri și nu este deloc agresiv, l-ai putea include fără probleme în categoria de "pește".

Tot în această categorie îi poți include și pe jucătorii care dau check constant. În poker, check-ul este o mișcare defensivă și precaută, însă dacă dai de un jucător care o folosește excesiv, l-ai putea considera "pește". Acțiunea repetitivă denotă o teamă de a pierde fise sau lipsă de încredere. Acțiunea aceasta le oferă jucătorilor mai experimentați oportunitatea de a prelua controlul.

Blufuri ineficiente

A face un bluf de succes poate fi, la un moment dat, o artă. O abilitate complexă, pe care o reușești de cele mai multe ori prin experiență și control. În schimb, "peștii" își aleg momente proaste în care să blufeze. Încercările lor pot fi evidente și ușor de identificat. Unii jucători au tendința de a blufa prea des. Poți sesiza la ei o lipsă de echilibru între bluf și jocul pe mâini puternice. Dacă un jucător exagerează cu blufurile, este un semn clar că ai în față un jucător slab.

Un alt indiciu îl reprezintă și lipsa unei strategii în jocul preflop. Selecția mâinilor de start pe care să le joci este crucială în poker, dar "peștii" omit acest aspect. Ei continuă să joace și mâinile slabe, în care nu au șanse de reușită. Pentru ei, mâinile marginale sunt ceva excelent, dar de cele mai multe ori pierd. Astfel, ajung în postflop cu mâini inferioare, pe care jucătorii experimentați le pot exploata cu ușurință. Este important să fii cât mai agresiv în aceste situații atunci când ai mâini puternice. Selecția slabă a mâinilor de start sugerează și faptul că jucătorul respectiv nu stăpânește prea bine principiile de bază ale pokerului.

În general, un "pește" nu are un raționament bine structurat și poate paria impulsiv, fără o strategie coerentă. Va miza atât pe mâini bune, cât și pe mâini slabe, la fel. Deciziile sale vor fi incoerente, iar de multe ori va paria doar ca să vadă ce urmează, fără să țină cont de probabilități și de șansele sale. Jocul este haotic, bazat pe hazard, ceea ce nu va aduce câștiguri pe termen lung.

TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri