Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Terapii complementare Cum să-ți regenerezi rapid ficatul

Cum să-ți regenerezi rapid ficatul

Zilnic, ficatul tău este nevoit să facă față poluării și aditivilor din diverse alimente care-i îngreunează capacitatea de reacție și-l predispun la boli. Pentru a-i susține activitatea zilnică și pentru a-l regenera, e nevoie de remedii naturiste care-l protejează, scrie clicksanatate.ro.

Armurariul, rădăcina de păpădie, verbina, anghinarea, pelinul, rozmarinul stimulează secreția de bilă și ușurează procesul digestiv. Armurariul acționeză ca antioxidant, detoxifică ficatul, regenerează celulele hepatice.

Păpădia e bună în hepatită și previne formarea calculilor biliari.

Sunt recomandate curele de 2-3 luni, în care se beau 2-3 ceaiuri pe zi, între mese.

O infuzie o poți prepara ușor astfel: pui o lingură de plantă la o cană cu apă clocotită, iar după 15 minute strecori ceaiul și-l bei călduț.
Usturoiul, pentru o mai bună funcționare

Datorită conținutului ridicat de sulf, ceapa și usturoiul cresc activitatea enzimatică, prin urmare curăță ficatul. În lipsa sulfului, ficatul va face față mai greu toxinelor pe care trebuie să le elimine din organism.

Alte surse naturale de sulf sunt ouăle, carnea de pește, varza, fasolea boabe, alimentele proteice în general.
Lecitina scade colesterolul

Acizii grași esențiali pe care-i conferă fac din lecitină un aliat în metabolizarea grăsimilor.

Laptele de soia și ouăle conțin lecitină care are puterea de a reduce colesterolul „rău“ și de a preveni apariția depozitelor de grăsime în jurul ficatului.

Subiecte în articol: ficat
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri