Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Piata muncii Cum trebuie să răspunzi întrebărilor de la interviurile de angajare

Cum trebuie să răspunzi întrebărilor de la interviurile de angajare

Dacă îţi doreşti să-ţi creezi o carieră, a te descărca bine la un interviu de angajare este imperios necesar, notează Daily Mail. Potrivit mentorului în cariere, Michelle Gibbings, un interviu este oportunitatea de a arăta că eşti cel mai bun, ceea ce înseamnă că orice răspuns contează.

Michelle Gibbing a discutat despre cinci cele mai comune întrebări la care apelează angajatorii în cadrul interviurilor, cât şi modul în care trebuie să răspunzi.

1. Spune-mi câte ceva despre tine.

Această abordare are menirea de a afla despre personalitatea intervivatului. Răspunsul trebuie să fie succint  şi relevant cu poziţia pentru care aplici, spune Michelle. “Angajatorul ţi-a văzut deja CV-ul, aşa că nu are nevoie de o revenire asupra fiecărui job pe care l-ai avut. În schimb, alege câteva lucruri pe care să le subliniezi”. De asemenea, Michelle spune şi că introducerea unor elemente care ţin de personalitate este un detaliu important.

2. Ce te atrage la acest loc de muncă?

Angajatorul foloseşte această întrebare pentru a descoperi dacă te-ai doscumentat despre compania pentru care îţi doreşti să lucrezi. “Arată-i angajatorului că ţi-ai făcut temele, te-ai documentat şi ai nţeles cu ce se ocupă compania, i-ai înteles cultura şi atribuţiile principale.”, a spus Michelle.

3. Povesteşte-mi despre un moment când...

Aceasta poate fi o provocare în cadrul unui interviu. Această secţiune îşi îndreaptă atenţia pe comportament. Angajatorul te poate pune să alegi o situaţie, să explici ce s-a întâmplat, rolul pe care l-ai avut, cum ai acţionat şi care a fost rezultatul.

4. Ce vrei să faci pe viitor?

Este momentul să spui ce vrei  de la un loc de muncă, dar şi să te poziţionezi într-o lumină pozitivă. Michelle accentuează faptul că nu trebuie să discuţi despre lucrurile pe care nu le vrei de la un job, ci să te axezi pe lucrurile pozitive, pe viitor şi pe abilităţile tale. “Sunt gata să trec la următorul nivel, aşa că sunt bucuroasă când vine vorba de noi provocări”, este un mod prin care poţi răspunde.

5. Ai întrebări pentru noi?

Aceste întrebări de urmărire sunt extrem de importante, pentru că cei care pun întrebări au mai multe şanse să fie angajaţi şi realizează mai bine rolul pe care îl vor avea în companie.

 

 

Subiecte în articol: angajare interviu de angajare întrebări
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri