“1. Oamenii care trăiesc în cuplu raportează mai puţine zile de concediu medical şi, în general, o sănătate mai bună, prin grija pe care o primesc şi oferă reciproc.
2. Perechea ta este cea care îţi va aminti că trebuie să faci acele analize de rutină, că trebuie să mai faci sport sau, poate, că trebuie să renunţi la unele vicii.
3. Persoanele care trăiesc în cuplu trăiesc mai mult şi au o rată mai mică de boli cardiovasculare / infarct, etc.
4. Un studiu făcut pe 25.000 de pacienţi arată că dintre cei care fac infarct, cei care traiesc în cuplu au o rată de 14% mai mare de supravieţuire şi pleacă din spital cu 2 zile mai repede ( din motive evidente).
5. Vă rog să abadonăm ideea nocivă de “perechea perfectă”/ “the one”; aşa ceva nu există - sau nu cade din cer, şi nu o vei întâlni niciodată; însă, o vei putea construi, pentru că o relaţie face la fel de mult cât investeşti în ea, ca timp şi grijă, atenţie şi muncă - cot la cot.
6. Fiecare relaţie abandonată pentru că nu era “the one” te costă timpul pierdut pe care îl puteai investi în a face acea relaţie să fie, în final, acea "the one”.
7. Daca te simţi singur atunci când te uiţi la poze cu perechi perfecte pe social media - adu-ţi aminte că tot ce vezi este doar o perspectivă incompletă; ce nu vezi sunt certurile ( normale), eforturile şi zilele mai puţin roz.
8. Aşa că - nu mai căuta perechea perfectă - ci un partener de viaţă, iar asta te va defini ulterior în tot ceea ce faci; te va duce acolo unde îţi doreşti să ajungi sau te va opri din drum.
9. Alege pe cineva care - alături de buchetul de flori - îţi va aduce (zilnic) şi acel buchet de conopidă, brocoli, salată… glumesc ( nu chiar)
PS: recomand cartea “How not to die alone” - în special celor care încă îşi caută perechea perfectă şi care se poticnesc de câte ceva la fiecare întâlnire.
PSS: nu te pierde în abundenţa de alegeri pe care o găseşti în aplicaţiile de dating; să ai atâtea alegeri într-un singur click este anormal pentru creierul tau - asta te duce la ceea ce se numeşte “paradoxul alegerii” sau “paralizia alegerii” - nu ai cum să alegi perechea perfectă de blugi când trebuie să probezi 1000 de perechi; partenerul tău poate fi chiar colegul/colega de munca, colegul/colega de liceu, băiatul/fata care îţi vinde cafea dimineaţa. Doar deschide ochii.”