Jurnalul.ro Ştiri Politică Dacian Cioloş a plecat la Bruxelles şi i-a lăsat în stand-by USR-işti

Dacian Cioloş a plecat la Bruxelles şi i-a lăsat în stand-by USR-işti

de Sînziana Duţă    |   

Plecat în vizită la Bruxelles, Dacian Cioloş a lăsat în aer negocierile pentru transferul în USR. Între timp, tensiunile din partidul lui Nicuşor Dan continuă, deşi fostul premier nu mai pare interesat de subiect. Liderul USR se teme că „brandul Cioloş” va eclipsa imaginea partidului, în timp ce majoritatea useriştilor îl aşteaptă pe Cioloş ca pe un lider providenţial.

 

Dacian Cioloș a fost surprins în week-end într-o cursă low-cost cu destinaţia Bruxelles, lăsând în stand-by discuţiile despre un eventual transfer în USR. Deşi Nicuşor Dan se opune intrării fostului premier în partid, majoritatea useriştilor consideră benefic „transferul” fostului comisar european. Nicuşor se teme însă că „brandul Dacian Cioloş" ar putea eclipsa brandul USR, înghiţind astfel notorietatea partidullui. ”Din acest motiv USR va deveni pentru opinia publică «partidul lui Cioloş» şi prin asta va dispărea imaginea de independenţă faţă de partidele vechi. Este notoriu că Dacian Cioloş a negociat pentru a intra în PNL înainte să înceapă discuţiile pentru intrarea în USR”, a explicat liderul USR. În plus, Nicuşor Dan se teme că partidul ar putea deconta costurile legate de compromisurile guvernării Cioloş, dând ca exemplu noncombatul fostului premier la votul pentru primari într-un singur tur şi prestaţiile foştilor miniştri Dîncu, Tobă şi Curaj etc.

Mai mult, Nicuşor Dan susţine că ar exista o diferenţă între electoratul USR şi cel al lui Cioloş. ”În publicul reformist care simpatizează cu «Dacian Cioloş şi USR» există un clivaj între un public «moral» şi un public «pragmatic», între cei care nu acceptă alianţa cu PNL şi cei care o acceptă; între cei care nu acceptă primiri de primari şi parlamentari de la partidele din majoritate, şi cei care le acceptă. În acest moment, Dacian Cioloş şi echipa sa par orientați înspre «soluţia pragmatică»”, a mai arătat liderul USR.

La rândul său, nici Cioloş nu mai pare interesat de oferta USR, lucru confirmat săptămâna trecută de fostul său șef de cabinet. „Intrarea în USR nu mai este de actualitate și nu mai este luată în calcul. Nu mai suntem în nicio formă de tatonare”, a explicat acesta.

Nicuşor Dan, preşedinte USR: Nu a existat o decizie de respingere a intrării lui Dacian Cioloş în USR. Este un partid democratic şi voi acţiona în acord cu voinţa majorităţii.

Dacian Cioloș a fost fotografiat din nou în blugi, îmbarcându-se într-o cursă low-cost, la fel ca pe vremea când a călătorit ca premier la clasa economic.

Subiecte în articol: dacian ciolos
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri