Jurnalul.ro Sport Daneza Helle Thomsen, noua antrenoare a echipei de handbal feminin CSM București

Daneza Helle Thomsen, noua antrenoare a echipei de handbal feminin CSM București

de Redacția Jurnalul    |   

Daneza Helle Thomsen este din nou antrenoarea echipei de handbal feminin CSM București. Ea a revenit la formația bucureșteană cu care a semnat un contract valabil doi ani. Thomsen a mai antrenat CSM în sezonul 2017-2018.

Clubul Sportiv Municipal București anunță că „a decis ca la conducerea echipei de handbal feminin să fie instalată Helle Thomsen, cea care a mai antrenat formația bucureșteană în sezonul 2017-2018, an în care CSMB a atins Final4-ul celei mai importante competiții intercluburi”. Antrenoarea în vârstă de 53 de ani a fost în precedentele două sezoane la echipa franceză Neptunes Nantes, formație alături de care a atins Final 4-ul EHF European League.

Potrivit CSM, Helle Thomsen are o carieră impresionantă, cu performanțe remarcabile la cârma Naționalei Olandei, pe care a preluat-o în septembrie 2016, pentru ca trei luni mai târziu să atingă finala Campionatului European, iar un an mai târziu să cucerească bronzul mondial. Între 2014 și 2015, Helle Thomsen a fost și selecționerul Suediei alături de Thomas Sivertsson, cu care a obținut medalia de bronz la Europeanul din 2014.

La nivel de club, Helle a antrenat echipa daneză Midtjylland Handbold, actuala Ikast, în perioada 2012-2016, perioadă în care a câștigat de două ori campionatul Danemarcei, de două ori a terminat pe poziția secundă, s-a impus în două din trei finale de Cupă, a luat Cupa Cupelor EHF și a jucat o semifinală de Liga Campionilor. Ca jucătoare, Thomsen a câștigat medaliile de argint și de bronz în Danemarca, alături de echipa din orașUL natal, Frederiksavn.

„Vreau să vă spun că am semnat un contract cu CSM București și aștept cu nerăbdare să mă întorc în România, înapoi la club. Aștept cu nerăbdare să lucrez cu oamenii din club, cu sponsorii, cu fanii, cu staff-ul și, bineînțeles, cu jucătoarele. Sper că ne veți sprijini cu toții în sezonul viitor, și când vom juca bine, dar și când o vom face mai puțin bine. Și atunci sper că ne veți sprijini! Vă doresc o vară cât se poate de bună și sper să ne revedem în curând, cu ocazia primei partide”, a anunțat Helle Thomsen într-un mesaj publicat pe pagina oficială de facebook a Clubului Sportiv Municipal București.

„Helle Thomsen este un nume sonor al handbalului mondial și suntem bucuroși sǎ o avem alături de noi pentru viitor! Are performanța în ADN, are dorința și disponibilitatea de a-și pune toată priceperea și energia în slujba echipei și credem cu tărie cǎ împreună putem sǎ ne atingem obiectivele! Pentru cǎ echipa cea mai valoroasă din România țintește mereu sus și muncește continuu pentru excelență! Bine ai venit, Helle!”, a declarat Vlad Enăchescu, manager operațional handbal feminin CSM București.

Reunirea oficială a echipei va avea loc pe 24 iulie, cu handbalistele care nu sunt implicate în turneul olimpic de la Paris. Celelalte jucătoare se vor alătura echipei după ce ies din competiție. Primele meciuri oficiale sunt programate în Final4-ul Supercupei României, pe 22-23 august, au precizat cei de la CSM.

(sursa: Mediafax)

 

Subiecte în articol: Helle Thomsen CSM București
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri