Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Daniel Barciuc, noul CEO al Siemens România

Daniel Barciuc, noul CEO al Siemens România

Daniel Barciuc este, începând cu data de 1 aprilie 2022, noul CEO al Siemens România, îndeplinind în continuare și rolul său anterior de Head of Digital Industries în România.

Absolvent al Universității „Ovidius” din Constanța, Specializarea M.U.C., Daniel Barciuc și-a construit o carieră impresionantă în domeniul petrol și gaze și automatizări industriale, ocupând roluri de management importante. Cu o experiență de peste 17 ani în cadrul Siemens, acesta a condus echipa Digital Industries, formată din profesioniști în vânzări, inginerie și proiecte de automatizări, cu rezultate deosebite.

Pornind de la aceste realizări, Daniel Barciuc este pregătit să conducă Siemens Romania în noua sa etapa de companie axată pe tehnologie, care își propune să ofere clienților săi capacitatea de a depăși provocările impuse de transformarea digitală și sustenabilitate.

„Trăim într-o lume în care interacțiunea oamenilor cu tehnologia este din ce în ce mai strânsă. Rolul nostru, ca furnizor de soluții, este de a facilita această interacțiune, în așa fel încât tehnologia să transforme viața de zi cu zi și să adauge calitate vieții, de la transport la producție, până la sănătate și spațiile în care locuim și muncim. Iar provocarea cea mai mare este sa realizăm aceste obiective în mod sustenabil, cu responsabilitate față de mediu și societatea în care trăim”, a declarat Daniel Barciuc, CEO Siemens România.

În acest sens, Siemens și-a propus patru priorități strategice. Pe primul loc, impactul asupra clienților: anticipăm nevoile acestora înainte ca aceștia să le conștientizeze. De asemenea, stimulăm progresul prin susținerea inițiativelor clienților, partenerilor și angajaților noștri. Ne formăm o mentalitate de evoluție și, în loc să ne propunem să prelungim ziua de ieri, ne implicăm să construim ziua de mâine – învățând și fiind deschiși către schimbare. Iar nu în ultimul rând, creăm tehnologie cu un scop, care reprezintă nucleul Siemens de mai bine de 170 de ani și va rămâne centrul viitorului pe care îl construim.

Inovația stă la baza succesului nostru, ca urmare a investițiilor constante și considerabile în cercetare - dezvoltare. De exemplu, în anul fiscal 2021 a fost alocat un buget de 4,9 miliarde de Euro și 42.500 de angajați au fost implicați în acest tip de activități.

„Un nou domeniu în care este esențial să fim inovatori este sustenabilitatea, atât la nivel operațional, cât mai ales la nivel de soluții pe care să le punem la dispoziția clienților noștri: de la tehnologii eficiente energetic, la software și modele care să regândească fiecare etapă a producției sau proceselor de afaceri.” a adăugat Daniel Barciuc.

Siemens AG (Berlin și München) este o companie de tehnologie axată pe industrie, infrastructură, transport și asistență medicală. De la fabrici mai eficiente din punct de vedere al resurselor, cicluri de aprovizionare durabile și clădiri și rețele mai inteligente, la transport mai sustenabil și mai confortabil, precum și asistență medicală avansată, compania creează tehnologie cu scopul de a adăuga valoare reală pentru clienți. Combinând lumea reală cu cea digitală, Siemens își sprijină clienții în transformarea industriilor și piețelor, în transformarea vieții a miliarde de oameni. Siemens deține, de asemenea, un pachet majoritar de acțiuni la compania cotată la bursă Siemens Healthineers, un furnizor de top de tehnologie medicală la nivel global care modelează viitorul asistenței medicale. În plus, Siemens deține o acțiune minoritară în Siemens Energy, lider global în distribuția și generarea de energie electrică. În anul fiscal 2021, care s-a încheiat la 30 septembrie 2021, Grupul Siemens a generat venituri de 62,3 miliarde EUR și venituri nete de 6,7 miliarde EUR. La 30 septembrie 2021, compania avea aproximativ 303.000 de angajați în întreaga lume.

Cu o istorie de 116 ani în România, Siemens este reprezentat pe plan local în majoritatea activităților existente la nivel global și operează 4 fabrici, în Sibiu și Buziaș, și 5 centre de cercetare-dezvoltare, în București, Brașov și Cluj-Napoca.

La nivel național, în companiile Siemens sunt aproximativ 2300 de angajați, dintre care o treime activează în profesii cu specific digital. Este vorba de specialiști care fie promovează soluții existente sau oferă suport tehnic, fie dezvoltă produse pentru hardware, software și inginerie, în domeniul energiei, industriei, imagisticii medicale, mobilității și infrastructurii inteligente. La aceștia se adaugă experți în servicii și soluții IT care dezvoltă aplicații web, mobile și SAP.

Echipa Siemens Digital Industries furnizează pe piața locală proiecte și produse de automatizare precum și training specializat. Soluțiile noastre digitalizate oferă posibilitatea de a colecta datele și de a le analiza, în așa fel încât producătorii să își poată eficientiza procesul de producție.

De asemenea, Siemens Smart Infrastructure combină lumea reală cu cea digitală în cadrul sistemelor energetice, clădirilor și industriei, pentru a îmbunătăți stilul de viață al oamenilor și a crește în mod semnificativ eficiența și sustenabilitatea.

„Cel mai eficient mod de crea un viitor mai bun pentru oameni și societate este de a investi în educație, de aceea Siemens susține în centrele universitare din țară pregătirea studenților pentru a crea tehnologiile de mâine. Compania contribuie la dotarea cu echipamente a laboratoarelor din facultăți, oferă burse de studii, susține cursuri de specialitate și pune la dispoziție programe de practică pentru studenți și absolvenți”, declară Daniel Barciuc.

Subiecte în articol: Siemens România Daniel Barciuc
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri