Jurnalul.ro Ştiri Justitie Direcția Antifraudă a ANAF investighează averea nedeclarată a deputatului Daniel Constantin

Direcția Antifraudă a ANAF investighează averea nedeclarată a deputatului Daniel Constantin

de Redacția Jurnalul    |   

Direcția Antifraudă din cadrul ANAF evaluează gradul de risc fiscal al averii nedeclarate a deputatului PNL, Daniel Constantin, după ce Grupul de Investigații Politice (GIP) a sesizat achizițiile suspecte de vile și mașini de lux. GIP îi solicită deputatului să își dea acordul pentru ca informațiile obținute de inspectorii ANAF să fie făcute publice, susținând că dacă nu are nimic de ascuns, ar trebui să fie de acord.

„Direcția Antifraudă din cadrul ANAF „evaluează gradul de risc fiscal” al averii nedeclarate a deputatului Daniel Constantin.

GIP îi solicită deputatului PNL să își dea acordul pentru ca informațiile obținute de inspectorii ANAF să fie făcute publice. Dacă nu are nimic de ascuns.

GIP a sesizat ANAF în legătură cu vila și mașinile de lux deținute de deputatul PNL Daniel Constantin. Toate sunt achiziționate pe firme ale familiei Constantin, dar sunt folosite exclusiv în interes personal. Potrivit declarațiilor sale de avere, Daniel Constantin și membrii familiei sale nu dețin în proprietate niciun imobil, nici un autoturism și nu au conturi bancare.

ANAF a răspuns că Direcția Antifraudă Fiscală București „evaluează gradul de risc fiscal” al situației financiare a lui Daniel Constantin, fiind „prioritizate resursele necesare efectuării verificărilor specifice în vederea prevenirii, combaterii și descoperirii faptelor de evaziune fiscală”. ANAF ne-a comunicat că „informațiile obținute sau măsurile dispuse de inspectori” ne pot fi transmise doar „dacă există acordul scris al contribuabilului în cauză”.

Prin urmare, pentru a ne putea comunica rezultatele controlului, ANAF are nevoie de acordul scris al lui Daniel Constantin. Dacă nu are nimic de ascuns, acesta ar trebui să își dea acordul.

GIP a sesizat ANAF faptul că, în ciuda a ceea ce susține Daniel Constantin în declarațiile de avere, familia sa deține o vilă într-unul dintre cele mai luxoase complexe rezidențiale din România, în zona Pipera și trei autoturisme de lux. Toate aceste bunuri au fost achiziționate pe firmele deținute de Daniel Constantin și familia sa.

Vila de 223 metri pătrați din Pipera a costat 415.100 Euro și a fost cumpărată de firma Cameea Business Solutions deținută în totalitate de Daniel Constantin. Vila a fost achiziționată sub pretextul desfășurării activității administrative și comerciale a societății. În realitate, aceasta este folosită exclusiv ca domiciliu de familia Constantin, firma neavând în vilă decât sediul social, fără activitate. GIP a pus la dispoziția ANAF declarația dată în fața procurorilor de Scurtu Mihail, administratorul Cameea Business Solutions, și un apropiat al familiei Constantin. Potrivit acestuia „imobilul a fost și este folosit ca domiciliu pentru familia Constantin”.

Scurtu, care este șoferul familiei Constantin, este și unul dintre cei doi angajați ai firmei Cameea Business Solutions. Potrivit declarației date în fața procurorilor, singura activitate a societății este desfășurată de el din propria locuință sau de la sediul unui partener de afaceri al Cameea Business Solutions.

Celălalt angajat al Camea Business Solutions este, potrivit lui Scurtu, menajera familiei Constantin.

Firmele familiei Constantin au achiziționat, în leasing, și trei autoturisme de lux, un Volkswagen Touareg, un Jeep Grand Cherokee și un Volkswagen Passat. Valoarea totală a acestor autoturisme depășește 110.000 euro. Și acestea sunt folosite în interes personal de familia Constantin”, a scris Mugur Ciuvică pe pagina de Facebook.

 

Subiecte în articol: daniel constantin ANAF
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri