Jurnalul.ro Ştiri Externe Un primar din Franța a dat decret „antiploaie", exasperat de vremea rea

Un primar din Franța a dat decret „antiploaie", exasperat de vremea rea

Daniel Marrière, primarul din Coulonces, un mic sat din departamentul Orne, cu 227 de locuitori, a emis un decret „pentru a opri ploaia", dacă este posibil cu o mână de ajutor de „dincolo". Preoții sunt invitați să contribuie la comunicarea cu „partea de dincolo”.

În decretul semnat marți și postat pe rețelele de socializare, se stipulează că „pentru 15 iulie și lunile august, septembrie și ne vom extinde în octombrie, ploaia ar trebui să înceteze și să fie înlocuită de o briză ușoară și un soare strălucitor", transmite AFP.

Într-o notă la fel de plină de umor, articolul trei al decretului explică faptul că „preoții din nordul Franței vor fi invitați să contribuie la comunicarea cu partea de dincolo și vor fi, deci, însărcinați cu executarea prezentului decret".

Primarul recunoaște că „nu a văzut niciodată o asemenea vreme" în această perioadă a anului.

„Ieri dimineață (marți), ploua torențial, vremea era gri, abia se vedea: a trebuit să aprindem luminile în case pentru o lungă perioadă de timp", a explicat el pentru a justifica publicarea ordinului său. „Mi-am spus: este momentul acum sau niciodată să fac acest lucru pentru a aduce un zâmbet pe fețele oamenilor".

 

Subiecte în articol: antiploaie Daniel Marrière Coulonces
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri