Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă De ce să nu mai mănânci niciodată margarină

De ce să nu mai mănânci niciodată margarină

Margarina a fost dezvoltată în anii 1860 de către chimistul francez Hippolyte Mège Mouriès, fiind recunoscută în Europa şi brevetată în America abia 10 ani mai târziu, scrie clicksanatate.ro.

Acest aliment a fost inventat pentru a fi un înlocuitor mai ieftin al untului, într-o perioadă în care acesta devenise un produs de lux în Franta; astfel şi oamenii mai săraci aveau cu ce să-şi ungă pâinea.

Iată cât de multe E-uri conţine acest produs

E 100 – curcumina – colorant sintetic, acesta este destul de periculos pentru că duce la scăderea glicemiei. Pe de altă parte, merită menţionat şi faptul că în cantităţi mari creşte secreţia biliară.

E 160a – betacaroten. Acest colorant sintetic are o toxicitate deloc de neglijat. Specialiştii atrag atenţia asupra faptului că acest E în doze mari colorează pielea în galben.

E 160b – annatto. Şi în acest caz vorbim tot de un colorant sintetic. Este obţinut din organisme modificate genetic. Nu e deloc de trecut cu vederea. Acest tip de poate genera alergii, migrene în cazul copiilor, hipotensiune.

E 202 – sorbat de potasiu . Experiţii în domeniu atrag atenţia asupra acestui conservant sintetic care poate provoca tulburări digestive grave, astm, iritarea pielii şi a ochilor. Este un e considerat foarte periculos şi ar trebui să nu consumăm niciodată alimente care-l au în compoziţie. E 476 – poliglicerol poliricinoleat. Aici discutăm despre un emulgator sintetic care poate duce la alergii.

Subiecte în articol: margarina
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri