Jurnalul.ro Timp liber Casa 7 motive care determină sforăitul câinelui

7 motive care determină sforăitul câinelui

de Redacția Jurnalul    |   

Câinii sunt cei mai buni prieteni ai omului, astfel că ne preocupă sănătatea și fericirea lor. Prin urmare, atunci când auzim sunete neașteptate în timp ce doarme ne putem îngriora.

De ce sforăie câinele. Toți stăpânii trebuie să știe

De ce sforăie câinele?  Dormitul în poziții ciudate și sunetele pe care  le scoate acesta pot fi alarmante pentru unii dintre stăpânii de câini. 

1. Câinii supraponderali sunt mai predispuși la sforăit din cauza acumulării de grăsime în jurul căilor respiratorii superioare. Este esențial astfel ca el să se mențină la o greutate sănătoasă.

2. Flexibilitatea câinilor îi poate determina să adoarmă în poziții bizare, care pot duce la sforăit. Este important să observi dacă sunetul dispare când câinele își schimbă poziția.

3. Infecțiile respiratorii, inclusiv astmul sau infecțiile bacteriene/fungice, sunt adesea asociate cu sforăitul la câini. Dacă observi și alte simptome respiratorii, consultă un medic veterinar.

4. Câinii cu botul turtit, precum Bulldogii sau Mopșii, sunt predispuși genetic la probleme respiratorii din cauza pasajelor nazale scurte.

5. Afecțiunile dentare, cum ar fi abcesele sau prezența de obiecte străine în cavitatea bucală, pot provoca sforăitul. 

6. Fumatul pasiv al stăpânilor poate afecta negativ sănătatea câinelui, crescând riscul de infecții respiratorii și chiar de cancer pulmonar. 

7. Prezența obiectelor străine în gură sau nasul câinelui poate declanșa sforăitul, dar și alte probleme respiratorii, potrivit spynews.ro.

Subiecte în articol: caine sforăit
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri