Jurnalul.ro Editoriale De mână cu Sherlock Holmes

De mână cu Sherlock Holmes

de Sabina Iosub    |   

221! Fără nicio legătură, primul gând atunci când am auzit ideea unui sena­tor PSD care vrea să interzică bărbaților - că ei sunt proble­ma - să se țină de mână pe stradă a fost să număr parla­mentarii PSD. 221, atâția mi-au ieșit cu totul, în ambele camere. 172 de bărbați pe care nu o să-i vedeți niciodată ținându-se de mână (bine, nici nu mi-i închipuiam pe domnii Dragnea şi Ponta în poziția asta). Normal, când ai lista în față, nu te poți abține să nu te uiți peste ea. Măcar să-l găseşti pe „luminat”! Ai parte de toate între cei 221... de la nume grele şi vechi, până la necunoscuți şi neaveniți.

Când ai de-a face cu un grup de 221 de oameni veniți din toată țara, cu forma­ții şi pregătire diferite, cu lecturi și interese diferite, cu instrucție formală și informală la poluri opuse, te poți aștepta la orice. V-o poate spune orice șefulețcare a condus vreodată mai mult de trei oameni: nici dacă poartă uniforme, nu o să găsești doi oameni la fel. Ceva-ceva, tot o să-i deosebească! Asta-i, sincer, singura scuză pentru un proiect venit din Evul Mediu: când ai 221 de membri, sigur ai parte și de idei năstrușnice precum asta, ori cea cu trans­formarea jandarmilor în poli­țiști şi procurori în același timp, ori indivizi precum prea-armatul deputat Rădu­lescu. PSD, în ansamblul său, nu o să aibă scuze când o să promoveze și susțină politic astfel de proiecte care-i apro­pie interesant de mult de noile idei ale vechilor amici şi actuali inamici, liberalii, cei dintr-o dată iubitori de valorile tradiți­onal-medievale.

221! Știam eu că am mai văzut numărul ăsta undeva. E cel al casei de pe Baker Street unde stă Sherlock Holmes. Le reco­mand șefilor PSD să-l angajeze pe domnul Holmes. Nu doar că ar putea stârpi din fașă astfel de idei, dar ar putea identifica și ce au în cap astfel de inițiatori. Dacă au!

TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri