Jurnalul.ro Ştiri Educatie Deca: Am aprobat primele programe de studii universitare de licență în sistem dual

Deca: Am aprobat primele programe de studii universitare de licență în sistem dual

de Redacția Jurnalul    |   

MInistrul Educației, Ligia Deca, anunță că miercuri a aprobat înființarea primelor programe de studii universitare de licență în sistem dual. Începând cu luna septembrie, absolvenții învățământului liceal vor putea să se înscrie la 18 programe de licență duală, oferite de universități din țară.

„Am aprobat astăzi (miercuri - n.r.) înființarea primelor programe de studii universitare de licență în sistem dual, marcând un moment important pentru dezvoltarea educației în România”, scrire pe Facebook Ligia Deca.

Ea precizează că, începând cu luna septembrie, absolvenții învățământului liceal vor putea să se înscrie la 18 programe de licență duală, oferite de universități din țară, inclusiv Universitatea Națională de Știință și Tehnologie Politehnica București, Universitatea „Babeș-Bolyai" din Cluj-Napoca, Universitatea Politehnica Timișoara, Universitatea „Ovidius" din Constanța și Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava.

„Aceste programe sunt concepute să îmbine activitatea didactică de la clasă cu practica de specialitate la operatorul economic, oferind studenților oportunitatea de a-și dezvolta abilitățile direct în mediul profesional. Sistemul dual implică colaborarea strânsă între universități și operatorii economici, asigurând o pregătire adaptată cerințelor pieței muncii. Dezvoltarea învățământului dual reprezintă o prioritate pentru Ministerul Educației. Începând cu anul școlar 2029-2030, învățământul tehnologic la nivel preuniversitar se va desfășura exclusiv în sistem dual. Astfel, toți elevii de la liceele tehnologice vor beneficia de această formă de pregătire practică. În mod similar, prin Legea învățământului superior, ruta duală devine completă, oferind un parcurs educațional integrat de la liceu până la universitate, orientat spre pregătirea practică și adaptarea la cerințele angajatorilor”, încheie Deca.

(sursa: Mediafax)

 

Subiecte în articol: deca universitati dual
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri