Jurnalul.ro Timp liber Hobby Descoperă cele mai interesante parcuri de aventură

Descoperă cele mai interesante parcuri de aventură

de Oana Portase    |   

Dacă mai aveți de așteptat până la concediu și nu vreți să mergeți la piscinele din oraș, parcurile de aventură pot fi evadarea perfectă pentru weekend. În cele mai frumoase colțuri de țară, vă puteți bucura de natură și puteți îmbina relaxarea cu ceva mai palpitant. Aceste parcuri au prețuri accesibile pentru orice buzunar, iar distracția este garantată atât pentru cei mici, cât și pentru cei mari. Sunt locurile perfecte unde puteți merge cu familia sau cu prietenii.

La Gura Humorului, în județul Suceava, găsim parcul de aventură Escalada, la doar câteva minute de mers cu mașina din stațiune sau la un sfert de oră de mers pe jos. Parcul dispune de șapte trasee interesante, cu peste 60 de elemente de cățărare, care cuprind mai multe obstacole și provocări, însă traseele pot fi parcurse și de persoanele care nu au un antrenament specific. Traseele din parcul Escalada pot fi parcurse de copii de peste patru ani. Greutatea maximă admisă pentru un adult este de 120 de kilograme. Dacă totuși nu vreți să încercați tiroliana și preferați să rămâneți cu picioarele pe pământ, la parcul de aventură Escalada vă puteți plimba în natură sau puteți să vă relaxați la minigolf. Complexul cu minigolf cuprinde 18 piste.

 

PREȚURI MINIGOLF

Adulți de la 16 ani: 18 lei/90 minute

Copii de la 10 ani: 15 lei/90 minute

Tariful cuprinde echipamentul complet și fișa de instrucțiuni

 

În parcul de aventură Escalada, echipamentul recomandat trebuie să fie compus din îmbrăcăminte comodă pentru timpul liber, încălțăminte sport sau de drumeții. Nu sunt permise în parc persoanele cu haine neîncheiate, fuste lungi, încălțăminte neadecvată cum ar fi șlapii sau sandalele. Echipamentul de siguranță este pus la dispoziție de angajații parcului.

 

Nu veți porni în nicio aventură fără puțin instructaj. De obicei, instructajul durează aproximativ 15 minute. Angajații parcului vă vor explica cum se folosește echipamentul și ce trebuie să faceți ca să nu existe incidente. Pe tot parcursul traseelor, angajații parcului vă vor supraveghea și vă pot ajuta în caz că întâmpinați dificultăți. Ei sunt instruiți inclusiv să acorde primul ajutor în caz de nevoie. Dacă nu respectați cerințele instructorilor, veți fi dat afară din parc.

 

REGULAMENT PARC ESCALADA

Vârsta minima 4 ani

Copiii sub 12 ani trebuie să fie însoțiți de către un adult

Copiii între 12 și 16 ani trebuie să fie însoțiți de către un adult sau să fie supravegheați de jos

Maximum 120 kg, greutatea corporală                             

Persoanele sub influența alcoolului sau a drogurilor nu sunt admise în parc

Participarea la instructaj este obligatorie

Echipamentul va fi purtat complet și conform instrucțiunilor

Indicațiile angajaților sunt obligatorii

Echipamentul se returnează fără atenționare după 2 ore (obligație de plată ulterioară)

Este interzis picnicul sau introducerea de alimente și băuturi în incinta parcului

 

PREȚURI ESCALADA PARK

2 ore + echipament+instruire

De la 16 ani 35 de lei/persoană, 30 de lei/grup, 10 lei/ora suplimentară

Copii 10-15 ani 30 de lei/persoană, 25 de lei/grup, 8 lei/ora suplimentară

Copii 8-9 ani 25 de lei/persoană, 22 lei/grup, 6 lei/ora suplimentară

Copii 4-7 ani 20 de lei/persoană, 5 lei/ora suplimentară

 

Grupurile trebuie să cuprindă peste 10 persoane pentru a beneficia de reducerea tarifului. Grupurile care vin de la școli și care cuprind copii sub 16 ani trebuie să aibă un însoțitor adult care va intra gratuit în parc. Copiii între 4 și 7 ani trebuie însoțiți de unul dintre părinți, însă nu sunt acceptate grupuri de copii cu vârste atât de mici. Plata o faceți în numerar la parc, nu sunt acceptate cardurile.

Parcul Escalada este deschis zilnic, iar casa se închide la ora 18:00.

 

Parcul Balu, cu cea mai mare tiroliană din țară

 

În stațiunea Harghita-Băi se află Parcul de aventură Balu, unde întâlnim cea mai lungă tiroliană din țară, de 985 de metri, după cum spun proprietarii parcului. Aventurierii găsesc la Balu 190 de platforme montate pe copaci, 190 de elemente de joc și 12 trasee cu grade diferite de dificultate. Traseele sunt marcate cu culori diferite pentru ca fiecare să-și găsească drumul potrivit. Copiii se pot distra pe traseele marcate cu galben și portocaliu, care au fost concepute special pentru ei ca să corespundă cu înălțimea și condiția lor fizică. Traseul pentru începători este obligatoriu pentru toții vizitatorii, fiind conceput pentru încălzire, dar și pentru a evalua condiția fizică a fiecăruia. De aici pornește aventura. Fiecare traseu este tot mai greu și tot mai sus. Traseul marcat cu albastru este deja pentru cei care au trecut cu bine de primul traseu și cuprinde frânghii, balansoare, tobogane, podețe, butoaie și pânze de frânghii. Toate pentru a vă pune în dificultate. Pentru cei obișnuiți deja cu astfel de aventuri există și două trasee bombă. Traseul pentru profesioniști cuprinde frânghii duble şi balansoare, pod mobil de buştean, tobogan care se sfârşeşte în fileu, balansoar tip cântar care se leagănă în aer şi alte obstacole. Dacă nici acest traseu nu e destul de aventuros pentru voi, atunci puteți încerca bomba de adrenalină de pe traseul extra care cuprinde 14 obstacole la o înălțime nu tocmai comodă. Acest traseu este recomandat doar celor cu o condiție fizică bună.

 

În Parcul Balu mai găsiți trasee speciale pentru echipe sau familii. Dacă nu vreți să treceți prin divesre obstacole, puteți zbura lin cu tiroliana. Parcul pune la dispoziție și o tiroliană pentru cei mici, unde părinții îi pot ajuta pe copii.

 

PREȚURI PARC BALU

Copii sub 14 ani, înălțime de până la 150 cm – 40 de lei

Adulți – 50 de lei

Fiecare bilet este valabil pentru 3 ore

În cazul grupurilor organizate (compuse din 10 persoane) fiecare 11-a persoană primește un voucher cadou cu intrare gratuită în parc

 

 

CUM AJUNGEM LA BALU

Cu maşină: Se poate ajunge la Harghita Băi pe drumul judeţean 138A care se bifurca din Drumul National DN13A. Se află la 21 de kilometride la Miercurea Ciuc şi la 43 de kilometri de la Odorheiu Secuiesc.

Pe lângă tiroliene și trasee dificile, la Parc Balu vă mai puteți distra la Paintball, la ture cu bicicletele, offroad, motocross sau vă puteți relaxa cu o baie japoneză și masaj. Dacă vreți să stați mai multe zile, vă puteți caza la Cabana Balu de 3 stele.

 

Parcul de la Cheile Grădiștei

În cadrul Resortului Fundata de la Cheile Grădiștei este amenajat și un parc de aventură. Parcul cuprinde trei trasee pentru adolescenți și adulți, cu grade de dificultate diferite și un traseu pentru copii. Traseele cuprind și tiroliene, cea mai lungă fiind de 100 de metri. Participanții primesc echipamentul necesar (ham, carabiniere, scripete tiroliană, cască, mănuși) și sunt asistați de un instructor. În complexul de la Fundata vă mai puteți relaxa la tenis sau fotbal. În restort găsiți două terenuri de tenis, un teren fotbal și un teren de streetball.

Dacă vreți să vă aventurați în natură, în resort sunt amenajate trasee de mountain biking de downhill și cross country și o pistă asfaltată de 1,7 kilometri.

PREȚURI BICICLETE

Închirierea unei biciclete pentru o zi: 90 de lei

Închirierea unei biciclete pentru o jumătate de zi: 50 de lei

Închirierea unei biciclete pentru o oră: 25 de lei

Pe lângă biciclete, la Cheile Grădiștei vă mai puteți distra și la o tură de offroad de 2-3 ore. Într-o mașină încap maximum cinci persoane, iar prețul este de aproximativ 390 de lei. 

 

TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri