Jurnalul.ro Ştiri Social Descoperire fără precedent la Chiajna. Jumătate de tonă de cocaină în cutii de banane

Descoperire fără precedent la Chiajna. Jumătate de tonă de cocaină în cutii de banane

O jumătate de tonă de cocaină, a cărei valoare pe piața drogurilor depășește 25 de milioane de euro, a fost descoperită în 35 de baxuri de banane. Proveniența baxurilor de banane era Columbia, dar achiziția s-a făcut dintr-un stat UE, potrivit IGPR.

Polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate București, împreună cu procurorii DIICOT – Structura Centrală, au descoperit, marți, într-un depozit din județul Ilfov, 503 kilograme de cocaină, disimulată în 35 de baxuri de banane.

Surse judiciare au declarat că depozitul este în localitatea Chiajna.

IGPR a transmis, joi, că în urma cercetărilor, s-a stabilit că respectiva cantitate de cocaină ar fi ajuns pe teritoriul României într-un transport de aproximativ 20 de tone de banane, de proveniență Columbia, achiziționat dintr-un stat al Uniunii Europene.

Valoarea de piață a drogurilor este de aproximativ 25 de milioane de euro.

Anchetatorii fac investigații, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor prevăzute de Legea 143/2000, privind prevenirea și combaterea traficului și consumului ilicit de droguri.

Activitățile au beneficiat de sprijinul luptătorilor Serviciului pentru Intervenții și acțiuni Speciale și al criminaliștilor din cadrul DGPMB – Serviciul Criminalistic.

Mediafax

Subiecte în articol: cocaina
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri