Pentru această dlicioasă cremă avem nevoie de următoarele ingrediente:
800 g cireşe,
300 g brănză de vaci,
200 ml frişcă,
100 g zahăr tos,
două linguri de miere,
două pliculeţe cu zahăr vanilinat,
o lingură de lichior de lămăie,
o lingură de esenţă de vanilie,
200 g fulgi de porumb in ciocolată,
100 ml vin roşu,
o jumătate de linguriţă de pudră de scorţişoară,
un vărf de cuţit cu pudră de anason.
Cum procedăm
Frişca se mixează pănă cănd nu mai cade de pe braţele mixerului, se acoperă cu folie alimentară şi se introduce la rece pentru zece minute. Cireşele se spală, se opresc căteva pentru decor, iar la restul se scot sămburii. Se pun intr-o oală, se adaugă zahărul tos, vinul şi pudra de scorţişoară. Se fierb pănă cănd cireşele s-au inmuiat, se scot din sirop şi se pun intr-o strecurătoare. Brănza de vaci se amestecă bine cu pudra de anason, zahărul vanilinat, mierea şi lichiorul de lămăie. Se adaugă esenţa de vanilie, frişca răcită, se amestecă şi se introduce la rece pentru 20 de minute. Se toarnă puţină cremă in cupe, se presară cireşele scurse, iar peste brănză se pun fulgii de porumb şi restul de cireşe oprite pentru decor.
Siropul rămas de la cireşe se poate folosi pentru a prepara o băutură gustoasă şi răcoritoare.