Jurnalul.ro Timp liber Calatorii Destinațiile turistice preferate de români în 2023. Oferte extraordinare de vacanță

Destinațiile turistice preferate de români în 2023. Oferte extraordinare de vacanță

de Redacția Jurnalul    |   

Estimările arată că locurile de vacanță preferate de români în acest an vor fi Grecia, Turcia și Spania.

Facilitățile oferite de agențiile de turism includ reduceri mari de prețuri pentru early booking, număr mai mare de curse charter, deschiderea aeroportului din Brașov, posibilitatea de plată în rate. 

Astfel că o agenție de turism a calculat că vânzările vor crește cu circa 30% față de 2019, anul pre-pandemic, mai ales în sezonul estival, când preferințele se vor îndrepta mai ales spre cele trei țări. 

Cursele charter vor crește cu 20%, comparativ cu anul anterior, mai ales spre Grecia, Turcia, Spania, Egipt și Cipru. Majoritatea zborurilor sunt spre Antalya. Turiștii din București, Cluj-Napoca, Timișoara, Târgu Mureș, Satu Mare, Baia Mare, Oradea, Iași, Suceava, Sibiu, Craiova, Bacău, Constanța și Brașov au curse directe și pachete de vacanță care pornesc de la 398 de euro de persoană, cu toate taxele incluse, la hoteluri de 5 stele, în regim all inclusive. Primele vacanțe în Antalya încep de Paște.

Totodată, două curse charter leagă Capitala de orașele Bodrum și Dalaman, pentru Bodrum, Kusadasi, Marmaris, Fethiye, în pereioada mai-septembrie 2023. Achiziționată în regim de early booking, o vacanță la Bordum costă de la 591 de euro/persoană, la hotel de 5 stele, all inclusive. În Fethiye, prețul unui pachet turistic pornește de la 759 de euro/persoană.  

Oferte tentante 

Hotelurile măresc prețurile în acest an dar agențiile de turism vin cu oferte cu discount. Astfel că o agenție mare de turism a anunțat că aceste majorări și taxa turistică de 2% impusă de Turcia sunt compansate de reducerile prin early booking. Mai mult, vacanțele pot fi plătite în rate, respectiv 10% la înscriere, 15% la termenul limită al pragului Early Booking aplicat la înscriere, 75% cu minimum 30 zile înaintea plecării.

De asemenea, 8 zboruri charter sunt programate pentru vara 2023 din București, Cluj-Napoca, Timișoara, Baia Mare, Oradea, Iași, Suceava, Craiova și Brașov spre Grecia. Insulele cuprinse în ofertă sunt Creta, Zakynthos, Rhodos, Corfu, Santorini, Kos, Kefalonia. Prețul unei vacanțe în Grecia pornește de la 348 de euro/persoană, în funcție de insulă, hotel, tipul de masă ales. 

Destinațiile preferate din Spania sunt Tenerife, Costa del Sol, Costa Blanca, Costa Brava, Mallorca. Vor fi zboruri charter de la București, Cluj-Napoca sau Timișoara. Vacanța de 7 nopți în Spania costă de la 609 euro/persoană, cu toate taxele incluse.

Și spre nordul Ciprului ofertele sunt tentante, cu zboruri din București, Cluj-Napoca și Iași. Prețul unei vacanțe începe de la 546 de euro/persoană. În  Hurghada, cu zbor de la București, Cluj-Napoca, Iași, Timișoara, costă de la 543 de euro/persoană. 

Subiecte în articol: destinaţii turistice turism calatorii
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri